JNF Israël Experience in de Van Nelle Fabriek Rotterdam

Vorige week vond opnieuw de JNF Israel Experience plaats, dit keer in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het was een bijzondere avond, waar experts uit Israel en Nederland vertelden over het indrukwekkende werk van het JNF, en de bezoekers kregen een inkijk in de diversiteit van de projecten.

De JNF Experience Rotterdam stond in het teken van het strategische JNF-plan ‘Israel 2040’. Een ambitieus plan waarbij de Israelische overheid, gemeenten en academische centra samenwerken om de sociaal-economische ongelijkheid te verkleinen door de periferie en de grenzen van het land te versterken.

Het doel is om tot 2040 1,5 miljoen jonge Israeliers te laten verhuizen naar de Galil in het noorden van het land en naar de Negev woestijn in het zuiden. Dat wordt onder andere gedaan door die gebieden aantrekkelijk te maken voor hightech bedrijven, door de oprichting van hightech academische centra, door speciale beurzen uit te geven aan Israelische studenten die de intentie hebben zich in een van de twee gebieden te vestigen en nog veel meer. Wij gaan vertellen over de rol van het JNF in dit ambitieuze plan.

Naast de focus op het plan ‘Israel 2040’, zullen tien Israelische studenten (Joods, Christelijk en Moslim) een JNF beurs krijgen aan academische centra in Israel, als onderdeel van het plan om de periferie van Israel te versterken in de Galil en in de Negev.

Bezoekers konden zien wat het JNF allemaal heeft bereikt vanaf de oprichting van het fonds in 1902, en meepraten over de plannen en de uitdagingen waarmee we op dit moment in Israel te maken hebben. Samen kunnen we meehelpen om van Israel een leefbaar en duurzaam land te maken voor de huidige en toekomstige generaties.

Redactie Christelijknieuws
Foto: © Toff fotografie – Tobias Huizing
02-12-2019
Web: www.jnf.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies