MENU
Verhalenverteller brengt zending dichtbij

Verhalenverteller brengt zending dichtbij

03 dec

DRIEBERGEN - “Dit zijn de verhalen waarmee we de jeugd weer kunnen interesseren voor het zendingswerk.” Zomaar een reactie op de avonden van verhalenverteller Bart Sikkema. Voor Wycliffe Bijbelvertalers reist hij door heel Nederland om te vertellen over de verschillende aspecten van het Bijbelvertaalwerk. Luchtig en met humor, maar met een serieuze ondertoon vertelt Sikkema zijn verhalen aan jong en oud. Zo’n 8000 mensen hebben al verhalen van hem gehoord.

Is de jeugd nog geïnteresseerd in zending? Volgens Sikkema wel: “Als ik mijn verhalen over mijn bezoeken aan het zendingsveld vertel, zie ik gezichten die alleen maar meer willen horen.” Voor de verhalen is hij zelf naar het zendingsveld gegaan: “Ik ben bij mijn zus in Papoea-Nieuw-Guinea geweest, zij werkt daar voor Wycliffe Bijbelvertalers. Daarnaast heb ik met eigen ogen gezien wat de impact van een vertaalde Bijbel is voor mensen in Tanzania, Kenia en Benin. Ik kijk naar het werk van de Bijbelvertalers, hoe ze leven, maar ook hoe het land eruitziet. In een dagboek en met veel foto’s en filmpjes leg ik al deze ervaringen vast.”

Enthousiast
Mensen reageren enthousiast op de verhalen van Bart. “Dit zijn de verhalen waarmee we de jeugd weer kunnen interesseren voor het zendingswerk”, “zoiets mag wel vaker”, “ik heb het idee dat ik zelf even op het zendingsveld ben geweest.” Verhalenverteller Bart Sikkema is te boeken voor een presentatie op school, in de kerk of thuis. Via wycliffe.nl/verhalenverteller staat meer informatie en is een preview te beluisteren.

Datum: 3 december 2019
Auteur: Wycliffe Bijbelvertalers Nederland
Foto: Wycliffe Bijbelvertalers Nederland
Website: http://www.wycliffe.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: