MENU
Hulp aan 46224 kinderen in armoede via Compassion

Hulp aan 46224 kinderen in armoede via Compassion

16 dec

APELDOORN Ė De christelijke kind-ontwikkelingsorganisatie Compassion is ook in het afgelopen jaar gegroeid, blijkt uit het jaarverslag 2018-2019 dat de organisatie deze week publiceerde. Ondanks uitdagingen in de markt en innovatieve interne veranderingen, zag de organisatie een groei van het aantal gesponsorde kinderen.

In totaal krijgt nu 46.224 kinderen hulp via een sponsor in Nederland of BelgiŽ. Een groei van 2.036 kinderen. De inkomsten van de stichting waren in het afgelopen boekjaar 21,9 miljoen euro. Van de uitgaven besteedde Compassion 90,6% aan de doelstelling.

Directeur Nienke Westerbeek: ďWe kijken met dankbare verwondering terug op het afgelopen boekjaar. Het was een jaar met uitdagingen. Onder andere door onze keuze om organisch te veranderen naar een samensturende organisatie. Natuurlijk hebben we altijd de groei in het aantal gesponsorde kinderen en groei van fondsen voor ogen, omdat dat onze missie is. Er zijn nog zoveel miljoenen kinderen die geen mogelijkheden hebben om tot bloei te komen, dat we niet tevreden zijn voordat al die kinderen de kans krijgen om zich te ontwikkelen als de mensen die ze bedoeld zijn. Maar groei in sponsors en fondsen is niet vanzelfsprekend en niet alles is maakbaar, dus dat we opnieuw meer kinderen en hun gezinnen hoop hebben kunnen geven, maakt ons erg dankbaar.

Iets wat ik ook heel bijzonder vind , is dat er steeds weer mensen blijven opstaan die samen met ons een beweging willen vormen in de strijd tegen onrecht. Het meest zichtbare daarvan is de 97 mensen die dit jaar een Muskathlon deden en daarmee een extreem fysieke prestatie neerzetten naast een mooie fondswervingsdoelstelling. Dat is niet alleen mooi voor de resultaten, maar ook bijzonder omdat al deze mensen een hart hebben voor kinderen die niet voor zichzelf kunnen spreken.Ē

Naast de behaalde resultaten en financiŽle gegevens belicht het jaarverslag ook de hoogtepunten van Compassion International. Het jaarverslag is te lezen op www.compassion.nl/jaarverslag.

Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Dat doet zij door een uniek, holistisch sponsorprogramma waarmee kinderen individueel worden geholpen zich gezond te ontwikkelen. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project. Dit wordt altijd door een lokale kerk met lokale medewerkers georganiseerd. uitgevoerd worden er via Compassion momenteel ruim 2 miljoen kinderen in 25 ontwikkelingslanden ondersteund. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en AziŽ.

Datum: 16 december 2019
Auteur: Compassion
Foto: © Toff fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.compassion.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: