MENU
Ruben Jorritsma draagt argumenten aan voor bestaan van God

Ruben Jorritsma draagt argumenten aan voor bestaan van God

22 dec

In De Ontmoeting aan de Nieuwstraat 19-21 in Deventer draagt Ruben Jorritsma op woensdag 8 januari argumenten aan voor het bestaan van God. Vaak hoor je zeggen dat je nooit zeker kunt weten of God bestaat. Het is een kwestie van geloof. Geloof wordt vaak als iets persoonlijks gezien dat je niet wetenschappelijk en objectief kunt bewijzen. Toch hebben mensen in de praktijk vaak wel redenen om in God te geloven. Door een bepaalde steun die ze ervaren, of iets wat ze meemaken.

Ruben onderbouwt met rationele en wetenschappelijke argumenten dat er een Schepper is. Hij heeft een bachelor in moleculaire biologie en een master in de evolutiebiologie. Hij werkt via Wageningen Universiteit aan zijn promotieonderzoek in de wetenschapsfilosofie en is betrokken bij Weet Magazine en Geloofsverdediging.nl. Na zijn lezing beantwoordt hij vragen.

De lezing is een activiteit van Deventer Denkt, dat mensen aan het denken wil zetten over het bestaan van God en de betrouwbaarheid van de Bijbel. De toegang is gratis, maar aanmelden gewenst via deventerdenkt.nl

Locatie
De Ontmoeting
Nieuwstraat 19-21
7411 LE Deventer

Indeling avond
19:30 uur: De Ontmoeting gaat open waarbij er gelegenheid is om koffie / thee met elkaar te drinken
20:00 uur: Introductiepraatje
20:05 uur: Ruben Jorritsma houdt zijn lezing
21:00 - 21:30 uur: Tijd voor het stellen van vragen aan Ruben Jorritsma
21:30 uur: afsluiting avond

Datum: 22 december 2019
Auteur: Deventer Denkt - Andre Scholten
Website: http://www.deventerdenkt.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: