MENU
Jongeren in actie voor levensreddende operaties Mercy Ships

Jongeren in actie voor levensreddende operaties Mercy Ships

24 dec

Vierentwintig uur niet eten n slapen om geld op te halen voor Mercy Ships. Een groep jongeren van de kerk De Morgenster in Den Helder is het gelukt. Het laatste uur voelde iedereen zich wel leeg, vertelt Janneke Bos (16 jaar). Zij was n van de enthousiaste actievoerders. Alle 26 jongeren hebben de actie volbracht. Mt resultaat!

Mercy Ships is trots op zon initiatief en enthousiasme. Met de prachtige opbrengst van 1.500,- kunnen er nog meer mensen geopereerd worden. Dit was de eerste keer dat ik aan deze actie meedeed, vertelt Janneke. Het leek ons erg mooi om Mercy Ships te steunen. Zij helpen juist mensen die geen geld hebben voor een operatie, terwijl ze die net zo goed verdienen als wij.

Je zou denken dat je van 24 uur vasten behoorlijk chagrijnig en moe wordt, maar daar was in De Morgenster niets van te merken. Het was echt heel leuk. We begonnen vrijdag om 19.00 uur met de actie. In de uren die volgden keken we films en speelden we spelletjes en games. Er waren zelfs Playstations meegebracht! Zaterdagavond had iedereen wel echt stevige trek. Toen de actie voorbij was, hebben we met zn allen in de kerk gegeten. Ouders hadden voor ons gekookt en dat smaakte toen toch wel heel goed!

Dankzij alle mensen in de kerk en familieleden die hebben gesponsord, heeft deze groep jongeren 1.500 aan Mercy Ships kunnen overhandigen. Dit bedrag maakt voor zon vijf mensen een wereld van verschil. Of ze het volgend jaar weer gaan actievoeren? Mij lijkt het leuk! Wie weet inspireren we nog anderen!

Datum: 24 december 2019
Auteur: Mercy Ships
Foto: De Morgenster in Den Helder
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: