MENU
Feestelijke uitzending van Nederland Zingt met Kerst

Feestelijke uitzending van Nederland Zingt met Kerst

24 dec

Op Eerste Kerstdag trakteert de Evangelische Omroep liefhebbers van zowel klassieke als eigentijdse christelijke kerstliederen op een extra lange uitzending van ‘Nederland Zingt’. Tijdens de feestelijke kerstproms is de Laurenskerk in Rotterdam gehuld in kerstsferen.

Het Ars Musica Kamerkoor en Orkest (onder leiding van Patrick van der Linden), vocalgroup Voice en de Urker Mans Formatie (onder leiding van Martin Mans) brengen een gevarieerd repertoire ten gehore. Het programma wordt gepresenteerd door Mirjam Bouwman en Henk van Steeg.


De programmamakers brengen tijdens de kerstproms diverse stijlen bijeen. “Het wordt een kerstuitzending met koren die op hoog niveau prachtige kerstliederen laten horen”, vertelt presentatrice Mirjam Bouwman. “En daarnaast natuurlijk veel samenzang, zodat de mensen thuis lekker kunnen meezingen!”

Verbinden
“Wat mij heel erg is bijgebleven, is de verbondenheid”, zegt presentator Henk van Steeg. “Het inlevende van Ars Musica, daarnaast de rauwe Urker mannen, de energie van vocalgroup Voice en de samenzang met het publiek in Rotterdam. We zingen bekende en minder bekende liederen en zijn bij elkaar met jong en oud. En dat allemaal op de avond van Eerste Kerstdag.”

Het geluid van kerst
Met de sfeervolle uitzending wil ‘Nederland Zingt’samen met haar kijkers stilstaan bij de betekenis van kerst. Door alle liederen heen klinkt de hoopvolle boodschap; het goede nieuws van de geboorte van Jezus Christus. Van ‘Komt laten wij aanbidden’ en ‘Eer zij God in onze dagen’ tot ‘Cantique de Noël (O Holy Night)’ en ‘Hark the herald angels sing’.

‘Wees niet bang’
Jurjen ten Brinke vertelt tijdens de uitzending uit het Bijbelse kerstverhaal. Hij wijst onder andere op de bemoedigende woorden van de engel, die na de geboorte van Jezus aan een groep herders verschijnt. De engel zegt: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen’. “Het is kerst; Jezus is geboren”, vertelt Ten Brinke. “God kon niet dichterbij komen dan dat Hij deed in de persoon van Jezus. Immanuël: God met ons.”

De extra lange uitzending (50 minuten) van ‘Nederland Zingt’ is op Eerste Kerstdag om 19.25 uur te zien op NPO 2.

Datum: 24 december 2019
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: © EO - Willem-Jan de Bruin
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: