MENU
EO-Jongerendag 2020 over de kracht van woorden

EO-Jongerendag 2020 over de kracht van woorden

24 feb

Woorden hebben kracht: ze kunnen opbouwen en afbreken. Elk moment heb je de keuze om positief of negatief te spreken over jezelf en anderen. Met ‘Speak Life’ kiest de EO-Jongerendag 2020 voor een uiterst actueel thema: onderzoek wijst uit dat jongeren vroeger beginnen met schelden en zich ook steeds venijniger uiten. Op 6 juni komen duizenden jongeren bij elkaar om te zien en horen dat woorden impact hebben. Vanaf vrijdag 24 januari om 16:00 uur start de verkoop van tickets.

Negatieve woorden kunnen een onuitwisbare indruk achterlaten op jongeren. Zo makkelijk als jongeren ze uitspreken, zo lastig kan het zijn om te leven met de gevolgen. Welke woorden vormen ons? Wat horen jongeren als ze luisteren naar opvoeders, jeugdleiders, docenten en vrienden? En wat zegt God over hen? Dat zijn vragen die 6 juni tijdens de EO-Jongerendag worden behandeld.

Presentator Joram Kaat is enthousiast over het thema: “We zien en horen dat er vaak negatief over elkaar gesproken wordt. Een nare reactie op Instagram, geroep op het schoolplein of een harde mening delen. Negatief spreken is vaak makkelijk. In de Bijbel lees je dat Jezus woorden van leven spreekt’. Wij zien dit thema als reminder aan die mooie woorden van God, maar ook als reminder dat een jongere bepaalt welke woorden hij of zij spreekt.”

De 46e EO-Jongerendag is net als vorig jaar in Rotterdam Ahoy. Het is een van de grootste christelijk evenementen van Europa waar duizenden jongeren samenkomen om hun geloof beleven of voor de eerste keer kennismaken met de woorden van Jezus. Tickets voor de EO-Jongerendag kopen, kan via eojongerendag.nl. De kosten van die tickets zijn 15 euro tot 1 mei. Op een later moment worden ook de artiesten bekend gemaakt.

Datum: 24 februari 2020
Auteur: Evangelische Omroep - Tom van Straten
Foto: © Willem-Jan de Bruin - EO
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: