Gert-Jan Segers: Ik hoor graag waar het hart van mensen klopt

Inwoners van Overijssel kunnen binnenkort in gesprek met ChristenUnie leider Gert-Jan Segers. In aanloop naar de verkiezingen van 2021 bezoekt Segers alle provincies met een serie ‘ChristenUnie talkshows’ met een lokale journalist. Overijssel heeft de primeur.

‘De komende maanden schrijven we aan ons verkiezingsprogramma en daarvoor wil ik graag horen waar het hart van mensen klopt’, legt Segers de bedoeling van de gespreksavond uit. ‘Wat zijn uw dromen voor ons land, waar kan de ChristenUnie en waar kan ik mee aan de slag. Juist in Overijssel bestaat noaberschap. Mensen in gemeenschappen zien naar elkaar om. Ik ken Nederland als een land waar we echte aandacht hebben voor onze naaste. Die sterke kant van ons land wil ik vasthouden.’

‘Eind vorig jaar schreef ik het essay De Verloren Zoon en het verhaal van Nederland. De zonen in deze Bijbelse gelijkenis waren verloren geraakt, ze raakten elkaar, hun vader en hun thuis kwijt. Ik herkende Nederland erin en mijn hoop is dat we als land opnieuw thuis komen bij elkaar. Graag deel ik die avond iets van mijn hoop voor ons land. En ik ben erg benieuwd te horen vanuit Overijssel hoe mensen dit zien. Graag ga ik met hun ideeën in Den Haag concreet aan de slag.’

Overijssel trapt af met de provinciale tour die Segers de komende maanden maakt. Iedereen is welkom aan te sluiten bij het gesprek dat plaatsvindt in Hardenberg. Op 3 februari zijn bezoekers van harte welkom in het Alfa-college aan de Parkweg 1a1 in Hardenberg. Vanaf 19:30 uur staat de koffie klaar en om 20:00 uur begint het plenaire programma. Tijdens deze avond heeft u de gelegenheid om zelf een onderwerp aan te dragen waarover u in gesprek wilt gaan. Ook kunt u na het plenaire deel een exemplaar van het essay van Gert-Jan door hem laten signeren.

Journalist en inwoner van Zwolle, Wim Eikelboom leidt het gesprek deze avond. Hij is de maker van de podcast rivierverhalen en liefhebber van de rivier de IJssel. Eikelboom zal Segers interviewen en daarna de zaal aan het woord laten met hun vragen en ideeën.

Christenunie – Wim Hovestad
© Henk-Jan Oudenampsen
24-01-2020
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies