MENU
Nieuwe serie overdenkingen over geld als middel voor zinvol leven

Nieuwe serie overdenkingen over geld als middel voor zinvol leven

28 jan

Voor de derde keer geven Gabriël Financiële Bescherming en Stichting Encour een 40-dagenkalender uit rond de thematiek van geld. Toen twee jaar terug deze 40-dagenkalender werd geďntroduceerd bleek dit in een enorme behoefte te voorzien. De 40-dagenkalender is gratis beschikbaar en kan worden aangevraagd op de website van Gabriël.

Dit jaar zijn er nieuwe schrijvers bij gekomen. Andries Knevel, Joop Gankema, Paul van der Laan, Fokke Kooistra, Connie Karsten, Leo de Vos en Peter Briscoe verzorgen dit jaar de meditaties. Dit jaar worden de volgende thema’s behandeld: Gerechtigheid, God liefhebben boven alles, Je naaste liefhebben als jezelf, Barmhartigheid, De vroege kerk en bezit, Opkomen voor het zwakke en Liefhebben als Jezus. Omdat in de afgelopen twee jaar al diverse thema’s rond het onderwerp geld en bezit zijn behandeld, wordt in deze serie stil gestaan hoe dit kan bijdragen tot een vervuld leven. Daarbij wordt vooral gekeken hoe wij persoonlijk kunnen bijdragen aan een betere samenleving. De Bijbel leert ons daar verrassend veel over. De 40-dagenkalender biedt voor elke dag een overdenking die bestaat uit een Bijbeltekst, een verhaal ‘uit het leven’, een uitspraak en een uitdaging. De 40-dagentijd loopt dit jaar van woensdag 26 februari tot met zaterdag 11 april (Stille Zaterdag).

In 2018 werd de 40-dagenkalender voor het eerst uitgegeven door Gabriël en Encour. “We waren overweldigd door de vele positieve reacties die we kregen van onze klanten”, zegt Gabriël-directeur Natasja Naron. “Ook de tweede serie in 2019 is heel goed ontvangen. Daarom hebben we ook dit jaar besloten om de 40-dagenkalender uit te geven”.

“In deze 40-dagentijd willen we elkaar stimuleren om stil te staan bij onze relatie tussen geld en geloof”, zegt Encour-directeur Bert den Hertog. “Gek genoeg is dit een ondergeschoven kindje terwijl we dagelijks met ons geld bezig zijn. Met deze kalender willen we dagelijks leren over wat de Bijbel zegt over geld en dat op die manier in te laten dalen in ons leven.”

De medewerkers van Gabriël verlenen bewust hun financiële advieswerk vanuit een christelijke identiteit. Gabriël wil haar klanten graag uitdagen om te leven vanuit ‘genoeg’ en geeft jaarlijks alle winst van het bedrijf weg aan een groot aantal christelijke goede doelen. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen. Samen hopen zij met dit project veel mensen te inspireren.

Datum: 28 januari 2020
Auteur: Gabriel Financiele Bescherming
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: https://gabrielfb.nl/40-dagentijd/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: