MENU
Amir Tsarfati: Kan de Deal of the Century vrede brengen in het Midden-Oosten

Amir Tsarfati: Kan de Deal of the Century vrede brengen in het Midden-Oosten

02 feb

Amir Tsarfati: President Donald Trump onthulde dinsdag de belangrijkste punten van de 'Deal of the Century' van zijn regering, terwijl de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu het Witte Huis bezocht. Verschillende ambassadeurs voor Arabische landen waren aanwezig voor de aankondiging. De deal wordt zowel met goedkeuring als met oppositie ontvangen.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag zijn plannen met betrekking tot de 'Deal of the Century' onthuld, terwijl de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu het Witte Huis bezocht. Voorafgaand aan het vrijgeven van alle ingewikkelde details van het plan, ging president Trump in op alle eerdere mislukte pogingen van Amerikaanse presidenten om echt iets in de regio te bereiken. Sterker nog, niet alleen eerdere regeringen hebben niets bereikt, ze hebben de geschiedenis van het schade toebrengen aan de Joodse staat in naam van politieke correctheid en globalisme.

Naast de aanwezigheid van de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu waren er ook verschillende ambassadeurs uit andere landen in het Midden-Oosten aanwezig, zoals Koeweit, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hoewel ze niet aanwezig waren, gaven zowel Egypte als Saoedi-ArabiŽ hun goedkeuring voor de plannen samen met Groot-BrittanniŽ, Koeweit, de VAE en IsraŽl. Op een niet zo verrassende manier hebben Jemen, Iran, Turkije, JordaniŽ en de Palestijnen de deal afgewezen.

Enkele van de belangrijkste punten die zijn vrijgegeven tijdens de persconferentie van vandaag zijn:

- Jeruzalem zal de onverdeelde hoofdstad van IsraŽl blijven

- Oost-Jeruzalem moet worden erkend als de hoofdstad van Palestina als ze alle andere mandaten die in de deal zijn vermeld, volgen
* Wanneer Trump zegt: "Oost-Jeruzalem", verwijst hij naar het gebied buiten de veiligheidsgrens dat tijdens de Tweede Intifada werd ingesteld. Dit is echt een klein gebied dat zich binnen de eigenlijke grenzen van Jeruzalem bevindt, maar buiten de bestaande veiligheidsgrens, nergens dichtbij de oude stad. Het is een gebied waar Arabieren al wonen.

- IsraŽl zal soeverein zijn over al zijn nederzettingen en er zullen geen evacuaties zijn van IsraŽlische huizen

- De Palestijnen hebben vier jaar de tijd om aan de gestelde eisen te voldoen om een ​​Palestijnse staat te krijgen
* Bovendien moeten ze het door Iran gesteunde Hamas-regime ontwapenen en het leger in de Gazastrook ontbinden

- De Palestijnen zullen IsraŽl moeten erkennen als een soevereine Joodse staat

Iets om op te merken als een belangrijke mijlpaal in dit proces, is het feit dat IsraŽl voor het eerst de voorgestelde 'verdeling van land'-kaarten heeft aanvaard.

President Trump prees de Joodse staat voorafgaand aan de onthulling van het vredesplan en verklaarde:

ďIsraŽl is een licht voor de wereld. De harten en geschiedenis van onze mensen zijn samengeweven. Het land IsraŽl is een oud huis en een heilige plaats van aanbidding, en een plechtige belofte aan het Joodse volk dat we nooit meer het donkerste uur van de geschiedenis zullen herhalen. "

Hij zou ook sympathiseren met de Palestijnen en de onderdrukking waarin ze leven. Niet vanwege IsraŽl, zoals de VN willen doen geloven, maar vanwege hun eigen leiderschap:

ďIk was bedroefd over het lot van het Palestijnse volk. Ze verdienen een veel beter leven. Ze verdienen de kans om hun buitengewone potentieel te bereiken. Palestijnen zijn gevangen in een cyclus van terrorisme, armoede en geweld, uitgebuit door diegenen die ze willen gebruiken als pionnen om terrorisme en extremisme te bevorderen. "

Helaas duurde het niet lang voordat de Palestijnen de deal verwerpen. Hoewel je elk excuus of reden in het boek zult horen over waarom, blijft de realiteit dat de Palestijnen (niet allemaal, maar degenen die de autoriteit hebben), net als Iran, pas tevreden zullen zijn als 'de naam van IsraŽl wordt onthouden, nee meer. ĒEr is geen hoeveelheid land die u hen kunt aanbieden om een ​​punt van tevredenheid te bereiken. Als elke Jood in IsraŽl zou worden ontworteld en een stuk land op een ander continent zou krijgen om hun land te verhuizen, zouden degenen die een hekel hebben aan de realiteit die IsraŽl wordt genoemd, nog steeds hun vernietiging zoeken.

Kan er vrede zijn in het Midden-Oosten?

Ja. Er kan absoluut vrede zijn in het Midden-Oosten en dat zal er ooit zijn. Maar niet voordat de Vredevorst, Jezus, is teruggekeerd. Het is dan dat de wereld zal ervaren wat God door de profeten heeft beloofd. Het probleem tot dan? Zondige man.

Eeuwenlang en tot op heden hebben we een situatie gezien waarin de afstammelingen van Ezau eisen wat beloofd was aan de afstammelingen van Jacob - het land IsraŽl. Hoewel het verblijf van IsraŽl in het land voorwaardelijk was op basis van hun gehoorzaamheid aan de HEER, veranderde hun eigendomsakte aan het land nooit. De HEER waarschuwde IsraŽl voor de ruwe weg die voor hem zou komen als ze niet zouden gehoorzamen. Sterker nog, voordat Mozes stierf, zei hij niet "ALS" ze in de toekomst niet gehoorzamen, hij zei "WANNEER" ze ongehoorzaam zijn, ze zullen van het land naar de naties van de wereld worden gedreven.

Wist je dat terwijl IsraŽl buiten het land was, God het nog steeds HUN land noemde? (EzechiŽl 36:24)

Wist je dat ongeacht wie er in het land is, God het ZIJN land noemt en Hij zal oordelen wie het wil verdelen volgens hun eigen wijsheid? (JoŽl 3: 1-2)

Eerlijk gezegd moeten we ons zorgen maken wanneer onze leiders betrokken raken bij een vredesproces in het Midden-Oosten, vooral wanneer het land IsraŽl betrokken is, wetende hoe God ooit zal oordelen. Wat het vredesplan van Trump betreft, kunnen we in ieder geval voorlopig in de meeste opzichten vertrouwen houden. Eerdere pogingen van Amerikaanse regeringen om vrede te brengen, betroffen het uitvoeren van onnodige lasten op de Joodse staat in naam van politieke correctheid. Dit is momenteel niet het geval. In feite is het precies het tegenovergestelde. In de gunst van IsraŽl is de afgelopen drie jaar meer bereikt dan in tientallen jaren van mislukte pogingen. Naast alles wat de huidige Amerikaanse regering heeft gedaan ten gunste van IsraŽl, volgt dit plan hetzelfde pad. Hoewel het plan tekortschiet in het erkennen van AL het land als dat van IsraŽl, is het de realiteit dat IsraŽl toebehoort aan wie God zegt dat het toebehoort, de Joden, terwijl het de middelen biedt voor de Palestijnen om een ​​nieuwe start te maken.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org via de link onderaan dit item.

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 2 februari 2020
Auteur: Amir Tsarfali - Behold Israel
Foto: Videostill - Youtube
Copyright: Amir Tsarfali - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: