Actieboek van Arie Kok in Week van het Christelijke Boek

Van 4 tot en met 14 maart organiseert BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak, de Week van het Christelijke Boek. Tijdens deze periode ontvangt iedereen in de christelijke boekhandel bij aanschaf van tenminste € 15,- aan boeken de speciaal voor deze week geschreven novelle Brood en stenen van Arie Kok.

Brood en stenen

Als zijn zoon Ortie wordt aangereden, staat Arie bij de scherven van zijn bestaan. Afkomstig uit een geslacht van arbeiders heeft hij zijn hele leven al moeten vechten om het hoofd boven water te houden. Zijn langgekoesterde wens een eigen bakkerij te beginnen werd werkelijkheid. Maar de oorlog kwam, en de strijd om het dagelijks brood voor zijn grote gezin werd steeds zwaarder. Het intense verdriet om Ortie dwingt Arie om de balans van zijn leven op te maken.

Een waargebeurd verhaal, gebaseerd op de dagboekaantekeningen van de grootvader van de auteur. Brood en stenen is een uitgave van KokBoekencentrum in samenwerking met BCB.

Op zaterdag 14 maart vindt er onder leiding van de auteur een dorpswandeling plaats door Elst (U), de plaats waar het verhaal zich afspeelde.

Arie Kok

Arie Kok schreef drie romans: Morie (2013), Nachtmotet (2015) en Zoete zee (2018). Hij is werkzaam als freelance auteur, journalist en schrijfdocent. Eerder was hij hoofdredacteur van EO-Visie en De Nieuwe Koers.

Week van het Christelijke Boek

De Week van het Christelijke Boek is een initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke boeken. De christelijke boekhandels geven van 4 t/m 14 maart het actieboek Brood en stenen gratis weg, bij aankoop van ten minste € 15,- aan boeken.

CBB

De Week van het Christelijke Boek wordt gesponsord door de CBB. De CBB laat leesbeperkingen vervagen dankzij lectuur in gesproken en digitale vorm, grootletter en braille. Voor slechtzienden en blinden, maar bijvoorbeeld ook voor mensen met een motorische of cognitieve beperking. Zo is de CBB er voor mensen die door reuma hun tijdschrift niet meer vast kunnen houden, mensen die niet meer de concentratie hebben om een boek te kunnen lezen en dyslectici. Meer informatie over de collectie christelijke lectuur in passende leesvormen vindt u op www.leesbutler.nl.

BCB

BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak. Bij BCB zijn ca. 190 christelijke boekhandels en uitgeverijen aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en muziek en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het Christelijke Boek en de Kinderboekenweek.

BCB – Annet Rijke
Videostill – Youtube
06-02-2020
Media
https://www.weekvanhetchristelijkeboek.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies