MENU
Opwekking: van One Way Day tot Walibi

Opwekking: van One Way Day tot Walibi

11 feb

Het jaar 2020 is voor Opwekking een feestelijk jaar! Op de website van Opwekking staat: 'We vieren een dubbel jubileum: het is 60 jaar geleden dat de stichting werd opgericht, en daarnaast vieren we de 50ste Pinkster­conferentie.'

'We kijken vol verwondering en dankbaarheid terug op al die jaren waarin God het werk van onze handen zegende, en mensen door de kracht van de Heilige Geest herstel en genezing vonden. Tegelijkertijd kijken we verlangend en hoopvol naar de toekomst. Want Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde en tot in eeuwigheid!

Hoe het begon
Het begon allemaal klein rondom de bediening en persoon van Ben Hoekendijk en zijn vrouw Wiesje vanuit een woning aan de Da Costastraat in Putten. Het was niet meer dan een groepje enthousiastelingen dat Nederland bestormde met het evangelie van Jezus Christus. En net als in de tijd van Handelingen vonden er tekenen en wonderen plaats en kwamen veel mensen tot een levend geloof in de Here Jezus. Het werkte aanstekelijk en steeds meer mensen raakten betrokken bij Opwekking.

Er werden tentcampagnes georganiseerd en
onder de bezielende leiding van medeoprichter
Peter Vlug ontstond er een bescheiden team
van vrijwilligers.


Er werden tentcampagnes georganiseerd en onder de bezielende leiding van medeoprichter Peter Vlug ontstond er een bescheiden team van vrijwilligers. Duizenden mensen bezochten de tentcampagnes die week in week uit overal in het land werden gehouden. Alles werd gedaan door vrijwilligers en dat is door de jaren heen zo gebleven.

Of het nu een One Way Day was, een Mars voor Jezus, of een plaatselijk evenement, altijd was er een groep mannen en vrouwen die belangeloos meewerkte en die het evenement mogelijk maakte. Voor zover hun leeftijd en gezondheid het toelaat, zijn deze vrijwilligers van het eerste uur tot op de dag van vandaag nog steeds betrokken bij het werk van Opwekking. En als het niet meer lukt, mogen we rekenen op hun trouwe gebeden.

Pinksterconferentie
Tien jaar na de oprichting van Stichting Opwekking werd er voor het eerst een conferentie georganiseerd voor het hele gezin. Eerst op de Harscamp, toen naar de Dikkenberg om vervolgens te verhuizen naar Vierhouten. Al snel werd de gezinsconferentie tijdens Pinksteren een begrip en werd het een van de grootste christelijke evenementen in Nederland. Vijftig jaar geleden begon het met een paar honderd mensen, in Vierhouten groeide het uit tot zo’n tienduizend deelnemers. Het gehucht Vierhouten werd een begrip in heel Nederland.

Maar de groei zette door, en nu komen jaarlijks
meer dan 65.000 mensen naar de conferentie.


Maar ook daar groeiden we uit ons jasje; kampeergasten moesten hutjemutje hun tenten en caravans opzetten. Niet zelden deelden ze de haringen om hun scheerlijnen aan vast te zetten, zo dicht stond iedereen op elkaar. Het dorp kon de toestroom van mensen niet meer aan, zodat de lokale autoriteiten dringend verzochten om niet meer terug te komen. Zo verkasten we noodgedwongen naar de polder. Maar de groei zette door, en nu komen jaarlijks meer dan 65.000 mensen naar de conferentie.

Lees het hele artikel op de site van Opwekking via de link onderaan dit item.

Datum: 11 februari 2020
Auteur: Opwekking - Christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.opwekking.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: