MENU
Jubileum voor grootste drijvende boekwinkel van de wereld

Jubileum voor grootste drijvende boekwinkel van de wereld

29 feb

Op 19 februari 2019 werd de tiende verjaardag van Logos Hope - 's werelds grootste drijvende boekenbeurs - gevierd. Het schip van Operatie Mobilisatie is uniek: het is een bijzonder platform om lectuur over de hele wereld te verspreiden, en om het evangelie te delen, de liefde van Christus in andere landen te laten zien en de kerk wereldwijde te activeren.

De 400 vrijwilligers die deel uitmaken van de bemanning van Logos Hope komen uit meer dan 60 verschillende landen. Gedurende een of twee jaar werken ze mee op het schip. In elke haven gaan ze aan wal om samen te werken met lokale kerken en initiatieven. Ze bieden praktische hulp, investeren tijd en delen hun geloofleven, om anderen aan te moedigen na te denken over het goede nieuws uit de Bijbel.

Boeken en voorstellingen aan boord
Aan boord biedt de enorme boekwinkel meer dan 5.000 boeken en uitgaven in het Engels en de lokale talen. Voor veel mensen over de hele wereld is dit de allereerste kans om tegen betaalbare prijzen uit zo'n grote voorraad lektuur te kopen. Logos Hope is ook een uitgelezen plek voor christenen uit alle mogelijke kerken en kringen om onderling verbinding te maken. Op het schip worden regelmatig theatervoorstellingen, samenkomsten, conferenties en jeugdevents gehouden.

Het schip is 46 jaar oud
Logos Hope is al tien jaar in de vaart, het schip zelf is 46 jaar oud. Het werd gebouwd in Duitsland in 1973. Na een 'eerste carričre' als autoveerboot onder de namen Gustav Vasa en Norröna, werd ze in 2004 door de Operatie Mobilisatie gekocht. Een periode van fondsenwerving en uitgebreide renovatie volgde, inclusief de toevoeging van twee nieuwe dekken. Logos Hope kwam formeel in dienst als het vierde ‘boekenschip’ voor Operatie Mobilisatie, in navolging van zusterschepen Logos, Doulos en Logos II. De eerste reis van Logos Hope was van Křge, Denemarken naar Göteborg, Zweden op 19 februari 2009.

In Denemarken
Kapitein Dirk Colenbrander (Nederland), die aan het roer stond tijdens die reis, zei: 'We werden langzaam achteruit getrokken door een sleepboot, omdat de haven van Křge geen ruimte had om te keren. Toen moest een sleepboot het ijs breken zodat we langs bevroren Göteborg konden komen! Het was de eerste keer dat sommigen van onze bemanning ooit sneeuw hadden gezien.'

Persoonlijke verhalen
Kapitein Dirk fungeert nog steeds als interim-kapitein: 'Een van de belangrijkste dingen voor mij is het delen van persoonlijke verhalen door de bemanning als we weer een haven verlaten en horen hoe God ons heeft gebruikt om het leven te veranderen van mensen die ze in dat gebied hebben ontmoet,' vertelt hij.

Tien jaar Logos Hope:
- bijna 8 miljoen bezoekers;
- 68 landen en gebieden bezocht;
- meer dan 100.000 zeemijlen gevaren (meer dan 4,5 keer de wereld rond)
- meer dan 8 miljoen boeken aan boord, waarvan 2,5 miljoen christelijke boeken en bijbels.

14 jaar aan boord
Seelan Govender (Zuid-Afrika), Chief Executive Officer van OM Ships, heeft 14 jaar aan boord van opeenvolgende schepen gewoond en in verschillende hoedanigheden gewerkt. 'Ik voel me gezegend dat ik mag samenwerken met toegewijde christenen. Aan boord en aan wal wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alles met het schip goed verloopt. Ons rotsvaste geloof in God blijft mensen naar het schip trekken. Logos-Hope is een bemoedigend platform: mensen toerusten en mobiliseren om levendige gemeenschappen van Jezus-volgers te vormen overal op de wereld.' zei Seelan.

Chili
Het jubileum zal aan boord worden geviert in Chili, waar Logos Hope momenteel een tweejarige tournee door Latijns-Amerika maakt - haar eerste bezoek aan het Zuid-Amerikaanse continent. De focus van het schip op dit moment is de speciale samenwerking met Operatie Mobilisatie in Latijns-Amerika. Samen willen we Latino-gelovigen mobiliseren en brengen naar de minst bereikbare gemeenschappen over de hele wereld.

Nieuwe plaatsen
Het is bijzonder dat het schip momenteel het allereerste bezoek maakt aan de haven van Lirquén, Chili. Na bijna 50 jaar vanaf de start van het werk worden nog steeds nieuwe plaatsen bezocht en kunnen we nog altijd het evangelie delen.

Datum: 29 februari 2020
Auteur: Redactie Christelijknieuws - OM-ships
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: