MENU
Nieuwe vrijwilligers Logos Hope aan boord in Jamaica

Nieuwe vrijwilligers Logos Hope aan boord in Jamaica

25 feb

De bemanning van het evangelisatieschip Logos Hope heeft nieuwe leden van over de hele wereld verwelkomd om de komende twee jaar aan boord van het schip te gaan.

Negenenzeventig vrijwilligers uit 38 verschillende landen zijn na een maand voorbereiding aan boord gegaan; eerst op een conferentie in Duitsland, daarna ontvingen ze scheepsspecifieke veiligheidstraining en leerden ze elkaar kennen in een kamp in Jamaica.

In traditionele Logos Hope-stijl liepen de nieuwkomers door een tunnel van vlaggen terwijl hun scheepsmaten hen verwelkomden met muziek en gejuich. Ze werden begroet aan de bovenkant van het gangpad door de kapitein van het schip, kapitein James Berry (Verenigd Koninkrijk) en directeur, Pil-Hun Park (Zuid-Korea).

Alleenstaande mensen, koppels en gezinnen wonen op de grootste drijvende boekenbeurs ter wereld. Sommigen komen direct uit school; anderen zijn gekomen om hun beroep aan boord uit te voeren, bijvoorbeeld een verpleegster, een chef-kok, maritieme ingenieurs en een journalist.

Voordat ze echt beginnen met hun werk op het boekschip en deelnemen aan gemeenschapsprojecten in elke haven, moet elk nieuw bemanningslid de opleiding 'vuur en water' volgen, om voorbereid te zijn op mogelijke gevaren op een zeeschip.

De veiligheidsbeambte en gespecialiseerde trainers van Logos Hope hebben met de nieuwe werkers noodoefeningen gedaan, het verlaten van een schip gesimuleerd en een brand aangepakt. Ze hebben bewezen dat ze brandblussers kunnen gebruiken, van hoog in diep water kunnen springen, drijfhulpmiddelen kunnen maken en reddingsvlotten kunnen hanteren.

Ze hebben ook deelgenomen aan teambuilding-oefeningen en zijn vriendschappen aangegaan die een leven lang meegaan terwijl ze het unieke avontuur beleven van samen vrijwilligerswerk doen terwijl ze de wereld rondreizen.

Datum: 25 februari 2020
Auteur: Operatie Mobilisatie - OM ships
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: