MENU
Crowdfundingsactie van Nijkleaster klooster

Crowdfundingsactie van Nijkleaster klooster

29 feb

Jorwert – Stifting Nijkleaster voert een grote actie om de duurzaamheidsmaatregelen én de inrichting van het nieuw te bouwen klooster te kunnen betalen. Het geld is onder meer bedoeld voor inrichting, zonnepanelen en een duurzaam watersysteem.

Al sinds de start in 2012 droomt Nijkleaster van een écht klooster. Die droom wordt binnenkort werkelijkheid. Op de locatie Westerhûs – tussen Jorwert, Hilaard, Jellum-Bears en Weidum in – wordt een monumentale boerderij omgebouwd tot klooster.

Het nieuwe klooster biedt in de eerste fase plaats aan drie wooneenheden voor permanente bewoning en aan zes gastenkamers voor maximaal twaalf gasten die een week, midweek of weekeinde willen meeleven in het ritme van het klooster. Naast het klooster op Westerhûs blijft Nijkleaster actief in de kerk van Jorwert. In de definitieve fase van Westerhûs is plaats voor zeven wooneenheden en twaalf gastenkamers.

In de afgelopen jaren heeft Nijkleaster van kerken, overheden, fondsen en andere organisaties een heel groot bedrag ontvangen. Daarmee kan de eerste fase gerealiseerd worden. Een mooi resultaat dat veel vertrouwen geeft. Zodra de vergunningen rond zijn, kan worden begonnen met de bouwactiviteiten. Maar we zijn er nog niet helemaal. Er is nog veel geld nodig. Niet alleen voor de tweede fase van het project, maar ook voor de afronding van de eerste fase: de inrichting van het klooster én voor duurzaamheidsmaatregelen. Daarom wordt nu actie gevoerd:

Help ons de drempel over: Geef om duurzaamheid en help met de inrichting van Nijkleaster-Westerhûs. Voor de inrichting én de duurzaamheid vraagt Nijkleaster om een bijdrage tijdens een grote fondsenwerfactie. Deze actie loopt tot aan Pinksteren 2020.

‘Iedereen kan helpen om van het klooster een gastvrij thuis te maken, waarin volop aandacht is voor duurzaamheid en de schepping’, zegt Henk Kroes, bestuurslid en ‘bouwpastor’ van Nijkleaster. Mensen kunnen in de webwinkel op de website www.nijkleaster.nl symbolisch bijvoorbeeld een zonnepaneel, stoel of tafel kopen, en daarmee de duurzaamheid en inrichting van het klooster mede mogelijk maken.

Kroes: ‘Wij hopen dat heel veel mensen zullen meedoen. Alle bedragen, groot of klein, zijn van harte welkom. In de afgelopen jaren zijn we blij verrast met de betrokkenheid van zoveel mensen bij Nijkleaster. We hopen ook in deze belangrijke fase van ons bestaan op de betrokkenheid van het grote publiek.’

Nijkleaster wil een plek zijn van stilte, bezinning en verbinding. Een plek waar mensen tot rust kunnen komen en kunnen nadenken over hun leven, geloof en spiritualiteit. Samen met de kerkelijke gemeente Westerwert wil Nijkleaster een kleastergemeente vormen: een oefenplek voor geloof en een pleisterplaats voor de ziel.

Alle informatie over deze fondsenwerfactie kunt u vinden op de website via de link onderaan dit artikel.

Datum: 29 februari 2020
Auteur: Gerko Last
Foto: Nijkleaster
Website: http://www.nijkleaster.nl/actiewesterhus

Dit artikel delen:

Meer nieuws: