Leger des Heils krijgt grote schenking voor strijd tegen eenzaamheid

Bijzonder nieuws voor het Leger des Heils! Zij zijn deze week door Postcode Loterij-ambassadeur Martijn Krabbé verrast met een cheque van 1,5 miljoen euro. Hiermee kan de organisatie door het hele land meer buurthuiskamers opzetten om zo mensen uit de buurt bij elkaar te brengen.

Het Leger des Heils zet zich in om eenzaamheid, onrecht en uitsluiting in Nederland te verminderen. De organisatie heeft een groot maatschappelijk netwerk, zowel in de professionele zorg als in het vrijwilligerswerk. In het ‘Buurtwerkprogramma’ komt dit bij elkaar. In dit landelijke programma biedt het Leger des Heils vanuit buurthuiskamers, die fungeren als ontmoetingsplekken voor allerlei verschillende groepen mensen, maaltijden en activiteiten aan. Dit zorgt ervoor dat mensen niet in een sociaal isolement vallen. De medewerkers hebben oog voor mensen die in de problemen dreigen te raken. De ambulante hulpverleners van het Leger des Heils zijn dan nooit ver weg. De ‘buurthuiskamers’ zijn meerdere dagen per week geopend.

Bert van de Haar, directeur Buurtwerk van het Leger des Heils is ontzettend blij met de gift. “We hebben nu ruim honderd buurthuiskamers in Nederland en we willen groeien naar zo’n tweehonderd in 2030. Ons doel is dat er steeds minder mensen eenzaam zijn en dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. We kunnen nu dankzij de Postcode Loterij de komende drie jaar, zeker vijftien buurthuiskamers openen.”

Margriet Schreuders, hoofd goede doelen bij de Postcode Loterij: “Het buurtwerkprogramma is een perfect voorbeeld van het waardevolle werk van het Leger des Heils. Iedereen verdient een plekje waar je terechtkunt. De speciaal opgezette buurtkamers zorgen daarvoor. Ik ben trots dat wij dit programma dankzij onze deelnemers kunnen steunen en dat meer mensen hiervan gebruik kunnen maken.”

Binnenkort maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel zij dit jaar kan schenken aan goede doelen, dankzij de deelname van miljoenen deelnemers. Vorig jaar kon de Postcode Loterij ruim 370,6 miljoen euro schenken aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Sinds de oprichting in 1989 heeft de loterij ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Leger des Heils
Leger des Heils
01-03-2020
Hulpverlening
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies