MENU
Album Delise krijgt vervolg met nieuwe EP en releaseconcert

Album Delise krijgt vervolg met nieuwe EP en releaseconcert

09 maa

Popzangeres en songwriter Delise komt in het voorjaar van 2020 met haar nieuwe EP Kleine dingen. Tijdens een releaseconcert op 28 maart presenteren zij en haar band haar nieuwe muziek in De Theaterbakkerheij in Gouda. De Nederlandse zanger, producer en liedjesschrijver Ralph van Manen treedt op als gastartiest. In de aanloop naar haar releaseconcert, zal Delise ook een serie huiskamerconcerten verzorgen.

Delise maakt ‘Nederlandse female pop, met een vleugje singer-songwriter en teksten om over na te denken’. Haar komende EP combineert, meer nog dan haar debuutalbum ‘Bladzijde 1’, helder gezongen en verhalende popliedjes (ŕ la Miss Montreal) met haar geloof.
“De albumtitel verwijst naar die onbeduidende, en toch belangrijke dingen in het leven waar je snel overheen kijkt,” vertelt Delise. “Kleine dingen gaat over anders kijken naar die alledaagse momenten. En over dankbaarheid.”

Daarmee schuwt Delise sociale en maatschappelijke thema’s niet. Delise: “Zorgen in het leven kunnen soms overweldigend lijken. Het besef dat God met je meegaat, je niets meer te vrezen hebt, is de rode draad in mijn popsong Overwinnen (geďnspireerd op het Bijbelverhaal van Job) maar ook in Verbonden, waar Elbert Smelt van Trinity een aandeel in heeft. Daarnaast staat ook het liedje Helden op de EP, dat ik schreef in samenwerking met JellowZorg.”

Concert en winterbarbecue
Voor de totstandkoming van Kleine dingen werkte Delise onder andere samen met Henk Pool (Marco Borsato, Guus Meeuwis) en Reyer van Drongelen (aanbiddingsleider, producer en songwriter van ‘Jezus Overwinnaar’). Liedjes als Stil val, Kleine dingen en Overwinnen, zijn kwetsbare en tegelijkertijd geloofsopbouwende uptempo liedjes met een herkenbare boodschap.

Delise’s EP Kleine dingen komt uit op 28 maart 2020. De release wordt op deze dag gevierd met een optreden in De Theaterbakkerheij in Gouda. Tijdens het releaseconcert in maart passeren zowel nieuwe muziek, als de muziek van haar eerste album de revue. Gastartiest is onder andere Ralph van Manen. Tickets zijn te verkrijgen via truetickets.nl/delise en www.delise.nl. Op truetickets.nl/delise kan er voor zowel het releaseconcert als een winterbarbecue gereserveerd worden. Over Delise Al op jonge leeftijd was Delise ‘fanatiek bezig’ met muziek maken. Toch besloot zij te kiezen voor een studie Rechten. Na deze studie leek een juridische carričre de aangewezen weg, maar mede door een burn-out in 2016 is het voor Delise duidelijk geworden dat zij zich wil richten op muziek maken.

In 2018 bracht ze haar debuutalbum Bladzijde 1 uit, waarbij ze heeft samengewerkt met onder andere Henk Pool, Matthijn Buwalda en MaddoC (Damascus). Bladzijde 1 werd genomineerd voor verschillende Zilveren Duif Awards in 2019 en heeft aandacht gekregen op verschillende radiostations, waaronder 100% NL en NPO Radio 1 (onder andere door Frits Spits). In het najaar van 2019 verzorgde Delise het voorprogramma bij de ‘Niet van deze wereld-tour’ van Damascus.

Datum: 9 maart 2020
Auteur: Wilbert Goei
Foto: Delise
Website: http://www.delisemusic.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

20 maart 2020 Bemoedigende single van Delise: Overwinnen

Meer nieuws: