MENU
Een droom wordt werkelijkheid

Een droom wordt werkelijkheid

21 maa

COLUMN - Na het dieptepunt met het gouden kalf en het vooruitzicht dat God niet langer met IsraŽl zal meetrekken, is Mozes lang in de nabijheid van God geweest. Als hij opnieuw van de berg naar beneden komt, heeft hij twee nieuwe stenen tafels bij zich en zijn gezicht straaltÖ

Heel IsraŽl, van hoog tot laag, komt alles brengen. Sieraden, allerlei gouden voorwerpen, kleurige stoffen, linnen, geitenhaar, dierenhuiden, zilver, koper edelstenen, hout, teveel om op te noemen. Twee leidinggevende kunstenaars krijgen de heffing overhandigd: BezaleŽl (in de schaduw van God) en Aholiab (mijn tent is de Vader). En ieder Ďdie wijs van hartí is, Ďwiens hart hem dringtí mag meehelpen aan deze enorme klus, daar midden in de wildernis. Want dat wat Mozes in een visioen gezien heeft, moet nu werkelijkheid gaan worden. In het hier en nuÖ

Het hier en nu van de afgelopen week is voor Nederlanders, IsraŽliŽrs en wereldbewoners drastisch gewijzigd of zelfs tot stilstand gekomen. In ons land hebben we al te maken met drastische maatregelen; in IsraŽl is het land al bijna op slot gegaan. Niemand mag het huis meer uit. Sommigen in IsraŽl (zoals Ehud Olmert) vragen zich af of Netanyahu de huidige crisissituatie niet uitbuit om politiek buiten schot te blijven. Velen zijn nog bezorgder over de regeringscrisis dan over de gevolgen van het virusÖ Gaat het Gantz nog lukken om een (minderheids)regering te vormen, waartoe hij van de president de opdracht kreeg? (Jerusalem Post, The Times of Israel)

Tegelijkertijd wordt IsraŽl er door Iran van beschuldigd de internationale crisis mede te hebben veroorzaakt. En Palestijnse leiders verspreiden bijna dagelijks berichten dat er een connectie bestaat tussen de Deal of the Century en de pandemie. Alsof deze geagendeerd zou zijnÖ (World Israel News, United with Israel)

En wellicht is er zelfs wel een verband, maar dan niet door mensen bedacht. Als gelovigen weten we dat er een God is die Ďeen droom heeftí, die eens werkelijkheid moet worden. Donderdag 19 maart 2020 werd er via livestream door christelijke en messiaanse leiders uit IsraŽl, de VS, China en andere landen gezamenlijk gebeden voor de huidige internationale crisis.

ĎWanneer mensen samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, kunnen grote dingen bereikt wordení, schreef ik vorig jaar op 1 maart 2019 over hetzelfde bijbelgedeelte. De mogelijkheden om samen te kunnen werken zijn de afgelopen weken nogal wat veranderd. Maar dat Gods droom werkelijkheid gaat worden, staat vast. Boven bidden en denken. Dit is voorlopig mijn laatste column in deze serie. Ik wens alle lezers Gods nabijheid en zegen in deze bijzondere tijd!

In het huis van mijn Vader zijn vele woningen. Ware het anders, Ik zou het u gezegd hebben, want Ik ga heen om u plaats te bereiden. (Johannes 14:2).

Sybe de Vos

Column op basis van Exodus 35:1-40:38 naar de wekelijkse synagogale lezing en de actualiteit. Afbeelding: Een droom wordt werkelijkheid: Sybe de Vos.
© Sybe de Vos | 21 maart 2020.

Datum: 21 maart 2020
Auteur: Sybe de Vos
Foto: © Sybe de Vos
Website: http://www.sjoeal.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

14 maart 2020 Kalf
7 maart 2020 Menora
29 februari 2020 Woning
22 februari 2020 Dienaar
15 februari 2020 Rokende Berg

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer