MENU
Evangelisatieschip Logos Hope tijdelijk dicht voor publiek

Evangelisatieschip Logos Hope tijdelijk dicht voor publiek

24 maa

De leiding van Operatie Mobilisatie en het team van de Logos Hope hebben besloten het schip tijdelijk voor het publiek te sluiten als maatregel op de COVID-19 pandemie. De Logos Hope ligt momenteel aangemeerd in Kingston, Jamaica.

“We volgen de ontwikkelingen op de voet, en vooralsnog gaan we ervan uit dat de Logos Hope op de geplande data in Nederland zal zijn.” zegt Annelies Douma van Operatie Mobilisatie in Nederland. Van 26 augustus tot 15 september verwacht OM het schip in de haven van Scheveningen.

Er is een crisisteam samengesteld om de ontwikkelingen te volgen en beslissingen te nemen in het belang van de mensen aan boord en in overeenstemming met het advies van alle relevante autoriteiten.

In dit stadium wordt verwacht dat het schip de komende drie maanden in het Caribisch gebied zal blijven; het zal op dit moment nog niet de Atlantische Oceaan oversteken zoals gepland voor jaarlijks onderhoud op de Canarische Eilanden. De reizen van teams van het schip die in die tijd naar het buitenland zouden gaan, moesten ook worden geannuleerd. Er wordt hard gewerkt om te kijken hoe de planning van het schip de komende maanden zal worden aangepast.

Een domino-effect is dat de geplande bezoeken van Logos Hope in Ierland en de Faeröer worden uitgesteld. Het is te hopen dat de havenbezoeken daarna volgens schema kunnen worden uitgevoerd zoals gepland, en dit zal te zijner tijd duidelijker worden.

"We bevinden ons inderdaad in ongekende tijden", zegt OM Ships CEO, Seelan Govender. "We hebben ons gebruikelijke schema's onderbroken en zullen tijd besteden aan het trainen en het toerusten van onze bemanning voor toekomstige kansen. Blijf alstublieft bidden voor de situatie over de hele wereld."

Het havenschema zal worden bijgewerkt zodra er plannen zijn, en verdere updates zullen regelmatig worden verstrekt. OM moedigt je aan om op donderdag 26 maart deel te nemen aan een dag van gebed en vasten voor de situatie over de hele wereld.

Het werk met de schepen begon in 1970 als onderdeel van de wereldwijde christelijke training en outreach-beweging, Operatie Mobilisatie International. Sindsdien hebben de schepen van Operatie Mobilisatie ongeveer 500 verschillende havens in 151 landen en gebieden bezocht en meer dan 46 miljoen bezoekers aan boord verwelkomd.

Operatie Mobilisatie Nederland
OM schrijft over de actuele situatie: Als wereldwijde missionaire organisatie, werkzaam in 115 landen, worden we volop geconfronteerd met de gevolgen van de Corona crisis. Dat geldt ook voor OM in Nederland. Net als andere bedrijven en organisaties, volgen ook wij strikt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Daarnaast heeft OM internationaal een crisisteam samengesteld, zijn alle niet-essentiële reizen voor het werk van OM tot nader order niet toegestaan en is er voor 26 maart een Internationale Dag van Gebed afgekondigd.

Iedereen in Nederland heeft te maken met de corona-maatregelen. U dus ook. Als OM in Nederland voelen we ons met u verbonden. We delen het verlangen om miljoenen mensen te bereiken met het hoopvolle Evangelie. Samen zijn we een ‘community of Jesus followers’. En in een community zorgen we voor elkaar. Daarom vragen we of er misschien iets is dat we voor u kunnen doen in deze bijzondere tijd. Misschien kunnen wij u niet zelf helpen, maar kennen wij mensen in onze achterban die dat graag willen doen. Laat ons weten wat we kunnen betekenen.

Vanuit Nederland zijn we in contact met de Nederlandse werkers in het buitenland. Zij zijn op dit moment in goede gezondheid. We volgen de ontwikkelingen nauwlettend en doen alles wat we kunnen om onze mensen te ondersteunen.

We willen u vragen te bidden voor mensen die door deze pandemie angstig zijn en geen hoop en vrede hebben omdat ze Jezus niet kennen. Wat kunnen we voor hen betekenen?

We mogen in dit alles onthouden dat we een God dienen die altijd alles in zijn hand heeft. We blijven op Hem vertrouwen. De missie om het goede nieuws van Jezus te delen is het meer dan waard om ons voor te blijven inzetten, ook als de omstandigheden moeilijk zijn.


Logos Hope in Nederland
Het OM schip, de Logos Hope, komt naar Nederland. Van 26 augustus tot 15 september ligt het schip van Operatie Mobilisatie in de haven van Scheveningen. Iedereen is welkom aan boord voor inspirerende conferenties en evenementen, concerten en rondleidingen. Aan het programma wordt volop gewerkt. Onderstaande evenementen staan in elk geval al op de agenda. We houden je hier op de hoogte!

PROGRAMMA

Zaterdag 29 AUG
OM dag met sprekers, workshops, lekker eten en ontmoeting.

Maandag 31 AUG
Symposium met o.a. Gert-Jan Segers in een college tour-achtige setting (middag).

Maandag 31 AUG
Korensamenzangavond met het koor: Vox Jubilans en organist: André van Vliet.

Vrijdag 4 SEPT
Aanbiddingsconcert met de band LEV.

Zaterdag 5 SEPT
Speciale dag voor oud-OM’ers.

Zondag 6 SEPT
Gebedsavond - samen bidden voor hen die Jezus nog niet kennen.

Zaterdag 12 SEPT
Verrassende tieneravond.

Datum: 24 maart 2020
Auteur: Operatie Mobilisatie - OM ships
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: