MENU
SGP wil geen uitbreiding Europese Unie met Albanie

SGP wil geen uitbreiding Europese Unie met Albanie

27 maa

De coronacrisis eist vrijwel alle aandacht op. Terecht! Tegelijk gaan andere ontwikkelingen ůůk door. Zo heeft de EU besloten om te gaan praten met AlbaniŽ en Noord-MacedoniŽ over toetreding tot de EU, iets wat omstreden ligt in Europa.

Ook zijn er in Brussel stemmen, niet van de minste Europese commissarissen, die nu aandringen op het invoeren van de buitengewoon omstreden eurobonds. En de bazin van de Europese bank Lagarde heeft besloten alle begrotingsregels overboord te gooien en de geldpersen in de hoogste versnelling te zetten.

SGP en SP zetten daar grote vraagtekens bij. Letterlijk. Kamerlid Roelof Bisschop heeft, samen met zijn SP-collega Renske Leijten, schriftelijke vragen ingediend over met name de uitbreiding van de EU met AlbaniŽ en Noord-MacedoniŽ. Kern van die kritische vragen: het is niet wijs om landen bij de EU te voegen die bekend staan om hun zwakke rechtsstaat en veel corruptie. Zeker nu moet je dat niet doen. Sowieso zijn SGP en SP uiterst sceptisch over uitbreiding van de EU, alsof het niet al moeilijk genoeg is met de huidige 27 lidstaten.

Datum: 27 maart 2020
Auteur: SGP - Roelof Bisschop
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: