MENU
Mercy Ships schort werkzaamheden op vanwege coronavirus

Mercy Ships schort werkzaamheden op vanwege coronavirus

28 maa

Nu het coronavirus (COVID-19) officieel door de WHO is vastgesteld als pandemie en er door verschillende landen reisbeperkingen zijn doorgevoerd, is het voor Mercy Ships steeds moeilijker om de lopende programmaís in Senegal te continueren. We hebben met pijn in het hart moeten constateren dat het onmogelijk is om het werk doorgang te laten vinden volgens de vereiste normen en tegelijkertijd mogelijke verspreiding van het virus tegen te gaan.

Daarom heeft Mercy Ships, in overeenstemming met de maatregelen die de president van Senegal samen met het ministerie van Volksgezondheid heeft genomen, besloten de activiteiten in en rondom de Africa Mercy te herzien en de medische programmaís van onze missie in Senegal op te schorten.

Gezondheid en veiligheid
Het belangrijkste voor Mercy Ships is de gezondheid van de Senegalese bevolking en de veiligheid en het welzijn van onze eigen vrijwilligers, bemanning en medewerkers wereldwijd. Sommige vrijwilligers aan boord moesten helaas terugkeren naar huis vanwege de regels van de overheid, anderen omdat ze in deze onzekere tijd thuis wilden zijn om daar te helpen. Hoewel we deze maatregelen betreuren, zijn we ervan overtuigd dat ze noodzakelijk zijn voor de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen. We zijn dankbaar voor wat we in de afgelopen tijd in Senegal konden doen.

Onderhoud
Jaarlijks ondergaat het schip routine-onderhoud (shipyard) en we onderzoeken momenteel hoe we de start van die werkzaamheden kunnen versnellen. Dit zou ons in staat stellen om de Africa Mercy terug te brengen naar Afrika te laten gaan zodra de crisis voorbij is om zo onze missie voort te zetten. Mercy Ships evalueert ook hoe de organisatie, gezien bepaalde operationele beperkingen, kan worden ingezet om te helpen bij de wereldwijde COVID-19 uitbraak.

Sinds de uitbraak van COVID-19 heeft Mercy Ships zich gericht op drie belangrijke acties:
1. Het zorgdragen voor de patiŽnten, inclusief het ontwikkelen van plannen voor de voltooiing van hun behandelingen in samenwerking met de lokale gezondheidsinstellingen n in Senegal.

2. Het zorgdragen voor onze bemanningsleden, onze lokale vrijwilligers in Dakar en onze medewerkers wereldwijd door het volgen van de infectiebestrijdingsregels volgens de beste richtlijnen voor de volksgezondheid van het CDC en de WHO.

3. Het bijstellen van onze plannen voor de langere termijn om onze missie om chirurgische zorg en medische capaciteitstraining te bieden, te continueren.

Gebed
Tegelijkertijd doet het ons pijn dat juist de allerarmsten in Senegal getroffen worden. Tijdens deze ingrijpende gebeurtenissen willen we u vragen mee te blijven leven door te bidden voor de mensen aan boord en de patiŽnten in Senegal die nu geen operatie of behandeling kunnen ontvangen. Onze vurige wens is dat deze mensen op een later tijdstip of op een andere manier alsnog de hulp ontvangen die nodig is. Tegelijkertijd zijn we dankbaar dat we het grootste deel van de werkperiode in Senegal hebben kunnen afronden. Duizenden patiŽnten ontvingen een gratis operatie en evenveel lokale medische professionals werden getraind in de ziekenhuizen. Onze missie blijft om medische zorg mogelijk te maken voor de allerarmsten in Afrika.

Datum: 28 maart 2020
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: