Thuisblijven is voor de inwoners van Idlib geen optie

Thuisblijven is voor de inwoners van Idlib geen optie. Zij vluchten weg van huis, weg van de vallende bommen. Vervolgens komen ze op een plek waar haast niets is: geen onderdak, geen voedsel, geen water, geen medicijnen. Johan Mooij, Response Director in Syrië: “World Vision is daar wel. Temidden van de grootste humanitaire ramp die ik ooit heb gezien. Ik ben trots op mijn collega’s in Syrië. Die met gevaar voor hun eigen leven alles op alles zetten om kinderen te redden.”

En ik ben trots op betrokken Nederlanders! Want dankzij giften van donateurs zoals u, hebben we al 3834 kinderen kunnen helpen met onderdak, voedsel en water, dekens en hygiënesets. Fantastisch, dank u wel!

Zolang nog niet alle kinderen zijn geholpen, gaan Johan Mooij en zijn team door met hun levensreddende werk. Daarbij bereiden zij zich ook voor op de impact van het coronavirus. Ik moet er niet aan denken dat het coronavirus zich verspreidt onder deze kwetsbare vluchtelingen.

Hulpverleners werken in onmenselijke omstandigheden. Om de kinderen te beschermen tegen het coronavirus zetten ze nu nóg een stap extra. We geven hen o.a. zeep en hygiëne-voorlichting en we zorgen voor veilig onderdak. World Vision – Marco van der Graaf World Vision 31-03-2020 Hulpverlening
Home
Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies