MENU
Thuisblijven is voor de inwoners van Idlib geen optie

Thuisblijven is voor de inwoners van Idlib geen optie

31 maa

Thuisblijven is voor de inwoners van Idlib geen optie. Zij vluchten weg van huis, weg van de vallende bommen. Vervolgens komen ze op een plek waar haast niets is: geen onderdak, geen voedsel, geen water, geen medicijnen.

Johan Mooij, Response Director in SyriŽ: "World Vision is daar wel. Temidden van de grootste humanitaire ramp die ik ooit heb gezien. Ik ben trots op mijn collegaís in SyriŽ. Die met gevaar voor hun eigen leven alles op alles zetten om kinderen te redden."

En ik ben trots op betrokken Nederlanders! Want dankzij giften van donateurs zoals u, hebben we al 3834 kinderen kunnen helpen met onderdak, voedsel en water, dekens en hygiŽnesets. Fantastisch, dank u wel!

Zolang nog niet alle kinderen zijn geholpen, gaan Johan Mooij en zijn team door met hun levensreddende werk. Daarbij bereiden zij zich ook voor op de impact van het coronavirus. Ik moet er niet aan denken dat het coronavirus zich verspreidt onder deze kwetsbare vluchtelingen.

Hulpverleners werken in onmenselijke omstandigheden. Om de kinderen te beschermen tegen het coronavirus zetten ze nu nůg een stap extra. We geven hen o.a. zeep en hygiŽne-voorlichting en we zorgen voor veilig onderdak.

Datum: 31 maart 2020
Auteur: World Vision - Marco van der Graaf
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: