MENU
Cardioloog in Venezuela: Ons geloof in God geeft hoop

Cardioloog in Venezuela: Ons geloof in God geeft hoop

06 apr

Raquel González is cardioloog in Barquisimeto, Venezuela. Ook is ze lid van de Gereformeerde kerk in Barquisimeto, één van de grotere steden in het land. Van dichtbij maakt ze mee hoe haar land omgaat met de coronacrisis.


De bevolking moet verplicht in quarantaine van president Maduro. Niet iedereen houdt zich aan die oproep, want binnenblijven betekent: niet werken en dus geen eten.

De coronacrisis komt voor Venezuela bovenop de ellende waar het land al mee te maken had, dankzij politiek en economisch wanbeleid van met name president Maduro. Volgens Raquel zijn veel Venezolanen, ook christenen, bang om het niet te overleven. "De coronacrisis maakt de situatie erger," zegt ze, "maar het is voor ons niet ineens heel schokkend. Het is namelijk al heel lang zwaar om in Venezuela te leven. We hebben weinig eten, weinig kleren, werk is er ook niet veel." Toch geeft hun geloof de Venezolaanse kerk hoop.

Raquel: "God houdt zich aan zijn beloften en Hij heeft beloofd om bij ons te blijven tot aan het einde der tijden. Hij zal ons door deze situatie helpen."

Bid je mee voor onze broers en zussen in Venezuela, dat ze de moed, kracht en mogelijkheden mogen vinden om ook in deze éxtra grote crisis van betekenis te kunnen zijn voor hun omgeving?

Datum: 6 april 2020
Auteur: Verre Naasten
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: