MENU
Spontane hulpactie voor families in Noord-Galilea

Spontane hulpactie voor families in Noord-Galilea

07 apr

Ook IsraŽl is hard getroffen door de coronacrisis. Pesach is dit jaar heel anders. Niemand mag de deur uit, net als bij het eerste Pesach in Egypte. (Exodus 12:22) Als CGI denken we juist nu aan onze Joodse medegelovigen in IsraŽl. Vandaar een Pesach hulpactie. In het verslag van CGI-ambassadeur Jan Barendse leest u hoe de hulp werd ontvangen.

Een crisis biedt ook ongekende kansen! Mijn vrouw en ik kunnen voorlopig niet terug naar Nederland. ElAl vliegt voorlopig tot 2 mei niet terug naar Nederland. Zitten wij daarom Ďvastí in IsraŽl? Zijn wij gestrande reizigers?

Juist nu kunnen wij meeleven met de IsraŽlische bevolking. Regelmatig bel ik of ben ik via WhatsApp in contact met voorgangers in heel IsraŽl. Via YouTube kan ik een bemoedigende boodschap inspreken of heb ik zelfs gepreekt voor tenminste 8 Russisch Messiaanse gemeenten in Noord-Galilea.

Terwijl ik dit berichtje intik, bereiden de IsraŽliŽrs zich voor op Pesach, het feest van uitredding, het feest waar God Zijn volk uit de slavernij in Zijn vrijheid leidde. Uniek is dit een gezinsfeest bij uitstek Ė op Seideravond zit je gewoonlijk met heel je uitgebreide familie bij elkaar. Maar dit is niet zoals gewoon. In de 72 jaren van het bestaan van de staat IsraŽl kan slechts het eigen gezin Pesach vieren; niet bij de ouders of andersom. Daarbij komt dat arme gezinnen door de coronaplaag nůg armer zijn geworden. Omdat de scholen en kinderdagverblijven dicht zijn en vader of moeder werkloos zijn geworden, kunnen velen gťťn Pesach vieren.

Een spontane actie van het CGI stelde ons in staat om als ambassadeurs 160 gezinnen te voorzien van een prachtig Pesach-voedselpakket met alle ingrediŽnten die een Joodse familie nodig heeft om Pesach te vieren!

De vreugde die wij zagen op de gezichten van de pastors die met hun mensen de pakketten op de uiteindelijke bestemming brachten, was onbeschrijfelijk. Pastor Irina Friedman in KarmiŽl zei: ĎDank lieve mensen van het CGI en dank aan de trouwe gelovigen in Nederland voor hun liefde en bewogenheid voor ons en ons volkí. Pastor Israel Iluz zei: ĎDeze grote gave voor de mensen In Kirjath Shmonah betekent heel veel voor ons. Hieruit spreekt belangeloze liefde van Nederlandse christenen voor hun Joodse broeders en zusters. Jullie kennen hier niemand persoonlijk en toch deden jullie dat!í Loco-burgemeester Joram sprak zijn respect uit en was duidelijk bewogen door deze gave. ĎDe nood is groot hierí, zei hij Ďen jullie kwamen hier, zo maar, precies op tijd!í.

Dit klinkt toch niet als een bericht van gestrande reizigers, nee wij geloven dat wij hier mogen zijn met het oog op precies deze tijd. Als CGI-vertegenwoordigers, ja, maar vooral als ambassadeurs van Hem!

Jan Barendse
Migdal, Israel

Datum: 7 april 2020
Auteur: CGI - Jan Barendse
Foto: CGI
Website: http://www.cgi-holland.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: