MENU
Indiase overheid vraagt kerken om hulp bij coronacrisis

Indiase overheid vraagt kerken om hulp bij coronacrisis

15 apr

VIDEO Verre Naasten - 'Ook in India zijn de kerken dicht,' vertelt V Lalnghakthang Khawbung (VL voor 't gemak), de algemeen secretaris van onze RPCNEI-partnerkerken in in Noordoost-India. 'Dagloners en boeren worden zwaar getroffen door de lockdown, want ze weten niet of en wanneer ze weer op het land kunnen werken.

Als geregistreerde organisatie heeft de overheid ons gevraagd mee te doen in de bestrijding van COVID-19. Daarom hebben we onze schoolgebouwen geopend, zodat mensen daar in quarantaine kunnen verblijven. Ook hebben we corona-voorlichtingsmateriaal vertaalt in vier verschillende dialecten. Dat mogen we vrij distribueren en verspreiden via social media. Ook willen we online informatie geven over bijvoorbeeld mondmaskers, je handen wassen en symptomen bij een corona-besmetting. Daarnaast willen we ook op geestelijk vlak beschikbaar zijn, voor psychosociale steun, als mensen het moeilijk hebben.'

Bid je mee met VL? Voor de Indiase overheid, om grip te kunnen houden op de omstandigheden, met wijsheid, verstand en doelgerichtheid. Bid ook voor de boeren, dat ze op tijd ruimte krijgen om hun land te bewerken. En voor de kerken, dat ze er mogen zijn voor iedereen die het moeilijk heeft. En weet: zijn bidden ook voor ons!

Datum: 15 april 2020
Auteur: Verre Naasten
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: