MENU
Vervolgde christenen in India krijgen voedselhulp via Open Doors

Vervolgde christenen in India krijgen voedselhulp via Open Doors

17 apr

Honderden christelijke gezinnen in India, die getroffen zijn door de coronacrisis, krijgen hulp van Open Doors. Hoewel het een druppel is op een gloeiende plaat in dit land met ruim 1,3 miljard inwoners, reageren deze families intens dankbaar. “We hebben al een paar honderd vervolgde christelijke families bereikt”, laat een lokale partner van Open Doors weten.

Het is door de lockdown niet gemakkelijk om vervolgde christenen te bereiken, voegt hij eraan toe. “Afgezien van het gevaar besmet te worden met het coronavirus, lopen we een voortdurend risico aangevallen te worden door groepen die zich argwanend opstellen tegenover christenen.” Ondanks die gevaren gaan hulpverleners op pad om voedselpakketten van Open Doors bij de gezinnen te brengen. “Meer dan eens barstten zij in huilen uit, van blijdschap en dank aan de Here God voor die ondersteuning.”

Zo vertelt Sujata uit West-India dat zij door de lockdown geen werk meer heeft. Ze is in de steek gelaten door haar man, en moet nu zorgen voor haar dochter, zus en moeder. “We hebben heel weinig te eten en maken ons erg zorgen over wat er gaat gebeuren. Toch verliezen we de hoop niet en bidden tot de Here God. In antwoord op ons gebed stuurde Hij mensen die ons groenten brachten. We zijn jullie heel dankbaar voor die hulp in de tijd van extreme nood.”

In Noord-India kreeg aidspatiënt Deepali een voedselpakket van een Open Doorspartner. De weduwe voelt zich als zieke en als christen buitengesloten: “Mijn buurt heeft een afkeer van bekering tot het christendom en beschouwt HIV-slachtoffers als onrein.” Ze heeft geen geld meer om voor haar twee kinderen te zorgen. “Partners van Open Doors namen contact op en voorzagen mij van eten. Ik dank de Here God voor hun hulp.”

India telt ruim 66 miljoen christenen. Radicale hindoes keren zich vaak tegen hen, omdat zij vinden dat elke Indiër een hindoe hoort te zijn. Op de Ranglijst Christenvervolging staat India op de tiende plaats.

Datum: 17 april 2020
Auteur: Open Doors
Foto: © ChristelijkNieuws
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: