MENU
Singer songwriter Jildou Bakker deelt nieuw nummer: Ik mis je

Singer songwriter Jildou Bakker deelt nieuw nummer: Ik mis je

24 apr

Afgelopen week vond er een projectweek plaats van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tijdens deze week hebben muzikanten een "muzikale kaart" voor mensen gemaakt die in verzorgingshuizen wonen.
Jildou Bakker studeert aan het Conservatorium en werd geďnspireerd door het feit dat zij iets kon betekenen voor mensen in deze moeilijke en onzekere tijd. Het liedje "Ik mis je" werd geboren. Het lied gaat over de afstand die we op dit moment allemaal voelen.

Jildou heeft met "Ik mis je" een mooi en ontroerend lied gemaakt wat voor veel mensen herkenning zal geven. Het lied is mede tot stand gebracht door twee medestudenten, Yeonju Yoo (piano) en Caspar Westerman (cello). De studenten hebben de muziek los van elkaar, elk in hun eigen thuissituatie, uitgewerkt en opgenomen. Jildou en Caspar in Nederland en Yeonju in Zuid Korea.

Jildou is geboren en opgegroeid in Friesland. Vanaf dat ze een klein meisje was, uitte ze haar gedachten al in de vorm van gedichten en verhaaltjes. Toen ze acht was, ging ze op gitaarles en al snel zette ze haar gedichten op muziek en schreef ze haar eerste liedjes, bijna altijd geďnspireerd door haar geloof en door de mensen en verhalen om zich heen. Nog steeds speelt God een heel belangrijke rol in haar schrijfprocessen. “Schrijven staat voor mij gelijk aan bidden”.

Al snel wist Jildou dat ze verder wilde met schrijven en zingen over God. Daarom begon ze met kleine optredens op het podium van de kerk en op school. Op zestienjarige leeftijd bracht ze samen met een vriendin als duo een CD uit. Het duo “Jildou en Bernadette” heeft een jaar lang optredens in de regio gedaan en een zekere lokale bekendheid opgebouwd.
Jildou ervaart een duidelijke leiding van God in haar leven. Dit is vooral naar voren gekomen toen zij de haar middelbare school had afgerond en de keuze voor een vervolgopleiding moest maken. Haar droom was om een opleiding in de muziek te gaan doen, maar op wonderbaarlijke wijze bracht God haar precies daar waar ze moest zijn. Ze koos ervoor het in Gods handen te leggen en zo gaf Hij haar de kans om dat te doen wat ze altijd al wilde: schrijven en zingen, voor en met God.

10 maart 2017 is Jildou haar debuut-CD “Openhartig uitgekomen. Deze CD is opgenomen bij TCC-studios in Veenendaal. De liedjes zijn geďnspireerd op de verhalen die Jildou om zich heen hoort en ziet en hoe God daar een rol in speelt. Ze schrijft over Gods grootheid, maar de liedjes gaan niet altijd over blijdschap, maar ook over de moeilijke kanten van geloven. Bijvoorbeeld in het lied “Even Kwijt”, waarin Jildou beschrijft hoe je soms het gevoel kunt hebben dat je God “even kwijt” bent, maar dat Hij jou nooit uit het oog verliest.

Ongeveer een jaar later, in mei 2018, bracht Jildou haar eerste Single uit. Het lied “Door de straten” gaat over liefde en het verlangen naar een hechte relatie, en is onder andere in de vorm van een mooie videoclip terug te vinden op Youtube. Jildou zingt haar liederen graag live voor haar publiek en is voor uiteenlopende optredens te boeken.

Datum: 24 april 2020
Website: http://www.jildoubakker.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: