MENU
Sitvanit zit in het leger in Israel: Jezus is het belangrijkste voor mij

Sitvanit zit in het leger in Israel: Jezus is het belangrijkste voor mij

12 mei

Sitvanit is 20 jaar oud. Ze woont in Poriya Llit bij het meer van Gallilea in de buurt van Tiberias en zit in het leger, ze is soldaat. Ze kent het christelijke geloof door haar ouders maar heeft zelf de persoonlijke keuze gemaakt dat dit de weg is die ze wil gaan. Bekijk hier haar getuigenis via CGI Holland.

Sitvanit: Ik stelde mezelf allerlei vragen, en dat maakt me sterker. Want het is niet zo dat ik zomaar geloof in iets wat iemand mij vertelde. Ik stel mijzelf vragen en moet het antwoord zelf vinden. Als ik het gevonden heb, sta ik sterker in mijn geloof.
We hebben als christenen uitdagingen, hoe staan we in ons geloof. Er zijn altijd mensen die niet blij zijn met waar ik in geloof en bij me komen en zeggen wat zij ervan vinden. Ze lachen me uit. Ze bedreigen me. Als je teveel nadenkt over hoe mensen je gaan accepteren, omdat ik anders geloof dan zij, dan wordt het lastig.

Maar de Here Jezus is het allerbelangrijkste voor mij, dus het maakt me niet uit. Ik vind het alleen belangrijk Hij van mij denkt en niet wat anderen mensen denken. En als ze dat zien, worden ze vaak nieuwsgierig. En uiteindelijk, in plaats dat ze me uitlachen of wat dan ook, komen ze bij me en worden ze ge´nteresseerd en willen ze meer horen.

Mijn geloof in de Here Jezus helpt mij door het leven, het geeft mij kracht. Het geeft mij antwoorden voor zaken waar mensen om mij heen het lastig mee hebben. Zij zoeken antwoorden in drugs en andere dingen. Ik heb dat probleem niet. Ik voel me compleet door Hem.
Ik hoop dat meer mensen de Here Jezus gaan leren kennen.

Datum: 12 mei 2021
Auteur: CGI - Holland videokanaal
Foto: CGI
Website: http://www.cgi-holland.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: