MENU
Gratis voelbare kaarten voor blinden en slechtzienden

Gratis voelbare kaarten voor blinden en slechtzienden

04 mei

Ermelo – Iedereen kan nu iemand die blind of slechtziend is een hart onder de riem steken door gratis een voelbare wenskaart te versturen. De CBB heeft met nieuwe technieken een collectie inclusieve wenskaarten ontwikkeld. Mooi om te zien, maar belangrijker nog: ook mooi voor mensen die niet op de normale manier kunnen lezen. En nu dus gratis te verkrijgen!

Een leuk kaartje sturen naar iemand met een visuele beperking is nog niet zo makkelijk. Zeker niet wanneer de persoon afhankelijk is van braille. De CBB heeft hiervoor de oplossing: wenskaarten met braille. Om het écht leuk te maken zijn ook de afbeeldingen op deze kaartjes voelbaar gemaakt. De CBB heeft innovatieve technieken ontwikkeld om dit mogelijk én betaalbaar te maken.

Op 29 april lanceerde de CBB een collectie van 40 voelbare wenskaarten met braille. De kaarten zijn te krijgen in verschillende categorieën. Uit deze collectie zijn voor de duur van de coronacrisis vier kaarten gratis te bestellen. Deze kaarten zijn bedoeld om mensen een hart onder de riem te steken. Want juist ook voor mensen met een beperking kan de coronacrisis een moeilijke periode zijn.

Eind 2019 bracht de CBB al voelbare kerstkaarten uit. Dit was een groot succes. De kaarten werden met enthousiasme ontvangen. Zozeer zelfs dat de kaarten al snel uitverkocht waren. Met deze nieuw kaarten wordt de collectie verder uitgebouwd. De CBB zal nieuwe kaarten blijven ontwikkelen, waardoor er een steeds ruimere keuze ontstaat. Wilt u iemand met een visuele beperking een hart onder de riem steken? De kaarten zijn te bestellen op de Leesbutler.

Wilt u weten wat er zo bijzonder is aan onze nieuwe technieken? In dit filmpje leggen wij het uit:
Datum: 4 mei 2020
Auteur: CBB - Martin van Emous
Foto: CBB
Website: http://www.cbb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: