MENU
Laptops voor Moldavische studenten tijdens lockdown

Laptops voor Moldavische studenten tijdens lockdown

06 mei

Dankzij een fantastische goederendonatie kunnen 21 Moldavische studenten hun studie blijven volgen tijdens de lockdown-periode. De studenten, die een studie kunnen volgen dankzij een studiebeurs van Zending over Grenzen, kregen een laptop, waardoor ze thuis verder kunnen studeren.

Een van de overheidsmaatregelen in MoldaviŽ tegen verspreiding van het coronavirus, is dat sinds maart alle scholen en onderwijsinstellingen gesloten zijn. Aan docenten werd gevraagd om op alternatieve manieren onderwijs te blijven aanbieden, bijvoorbeeld door online lessen te organiseren. Maar jongeren uit kansarme gezinnen hebben vaak thuis geen computer. Daarom kregen 21 studenten een laptop, wat mogelijk was door een geweldige donatie die wij mochten ontvangen. De studenten kunnen op de laptops online hun gemaakte huiswerk inleveren, informatiebronnen bekijken en lessen volgen.

Natalia zit in het tweede jaar van de studie Economie. Ze zegt: "Omdat ik nu op deze computer kan werken, heb ik meer tijd om mijn huiswerk te maken en kan ik eenvoudiger aan projecten werken. Ook heb ik de mogelijkheid om online te werken, wat erg belangrijk is tijdens deze periode. Heel erg bedankt voor de computer!" Damaris-Naomi, een van de andere studenten, zegt: "Ik weet niet wat ik zonder de laptop had kunnen doen in deze lockdown."

Datum: 6 mei 2020
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: