MENU
Messiasbelijdende Jodin Hiyo is bang voor orthodoxe Joden

Messiasbelijdende Jodin Hiyo is bang voor orthodoxe Joden

11 mei

VIDEO - Hiyo is 17 jaar en woont in Poriya Llit en is een messiasbelijdende jodin. Ze is verhuisd van Haifa naar Tiberias, Poriya en woont hier nu omdat haar vader hier werk heeft gekregen. Ze bezoekt de Kehilat-gemeente in haar woonplaats en heeft door de samenkomsten Jezus persoonlijk leren kennen. Bekijk hier haar verhaal.
Hiyo: Ik leerde Jezus persoonlijk kennen in de samenkomsten van de christelijke gemeente. Ik ben nu een ander persoon want als ik Yeshua, de Heere Jezus, niet had leren kennen, zou ik een slecht mens zijn geworden. Ik zou gaan leven zoals veel mensen doen. Ik zou verloren zijn zonder Yeshua.

Ik laat mijn geloof in de Heere Jezus zien in de manier waarop ik leef, de manier waarop ik praat en hoe ik met anderen om ga. Mensen om mij heen vloeken, dat doe ik niet, ze liegen, en dat doe ik niet. Ik denk dat ik het licht van de Heere Jezus mag doorgeven.
Ik ging bijvoorbeeld een keer naar een feest en het enige wat ik daar deed was zorgen voor dronken mensen. Ik vond het verder niet zo interessant.

Er stonden een keer Joden voor de deur van onze kerk die probeerden binnen te komen maar we lieten dat niet toe want ze wilden onze samenkomst bespioneren. Ik ben een beetje bang voor de orthodoxe Joden. Want sommige gooien stenen naar je en slaan je. Ze volgen Kehilat-gemeenten en samenkomsten. Maar... ik bid en vraag God om mij te helpen. Ik denk dat we ze niet kunnen stoppen.

De wereld wordt steeds gevaarlijker voor ons voor de Messiasbelijdende Joden. Het verschil tussen messiaansen en andere mensen is groot. Als je op straat loopt zullen mensen aan je kunnen herkennen dat je messiaans bent. Bid voor moed voor ons Messiasbelijdende Joden. En dat we ons niet zullen schamen om iedereen te vertellen dat we in de Messias, de Heere Jezus geloven.

Datum: 11 mei 2020
Auteur: CGI - Holland videokanaal
Foto: CGI
Website: http://www.cgi-holland.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: