MENU
Amerikaanse MAF Piloot Joyce Lin in Papoea omgekomen

Amerikaanse MAF Piloot Joyce Lin in Papoea omgekomen

13 mei

Dinsdagmorgen 12 mei 2020 is de Kodiak neergestort in het Sentanimeer in de Indonesische provincie Papoea. De Amerikaanse MAF piloot Joyce Lin overleefde de crash niet. Het vliegtuig vertrok dinsdagmorgen vroeg vanaf de internationale luchthaven Sentani, nabij het Sentanimeer. Het vliegtuig vervoerde vracht, waaronder medische goederen naar Tolikara. Er zaten geen passagiers in het toestel.

Twee minuten na de start vanuit de plaats Sentani, rond 6.30 uur plaatselijke tijd, verloor het vliegtuig door nog onbekende reden hoogte. Vervolgens meldde ze over de radio een noodsituatie en stortte kort daarna in het meer.

Meteen na het neerstorten van het vliegtuig zetten de lokale autoriteiten een grootschalige reddingsoperatie op, die echter niet meer mocht baten. Wel vonden de reddingswerkers het lichaam van de piloot. Er wordt een onderzoek gestart naar de toedracht. “Dit is moeilijk voor ons om te begrijpen, maar we dienen een God die groter is dan al onze zorgen”, zei MAF-US directeur David Holsten nadat de familie van de piloot was ingelicht.

"We zijn zeer bedroefd over het verlies van onze collega en vriendin na dit tragische ongeval”, laat Mike Brown, programmadirecteur van MAF Papoea, weten. "We zullen onze volledige medewerking verlenen bij het onderzoek hiervan door de autoriteiten.”

Papoea geldt vanwege het ruige terrein en wisselvallige weer als één van de moeilijkste vlieggebieden ter wereld. Door professionalisering van trainingen en betere vliegtuigen is een fataal ongeluk binnen de MAF overigens een zeldzaamheid geworden, niet alleen in Papoea maar wereldwijd. De laatste keer dat er een fataal ongeluk plaatsvond was in 2008.

Datum: 13 mei 2020
Auteur: MAF
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.maf.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: