MENU
Een nieuw perspectief

Een nieuw perspectief

17 mei

Wat zijn de zegeningen die we ontvangen wanneer we ons vertrouwen op de Heere stellen? Ten eerste, we gaan het leven door Zijn ogen zien. Kijk maar eens naar vers 5: ‘Welzalig de man die (…) zich niet wendt tot wie hoogmoedig zijn of afdwalen naar leugen.’ Als we wandelen door geloof hebben we Gods onderscheidingsvermogen. We zien de wereld duidelijker. Maar dat is niet alles.

We gaan ook Gods werken waarderen. ‘Heere, mijn God, veel zijn Uw wonderen, die Ú hebt gedaan’ (vs. 6). Hij is altijd voor ons aan het werk. Romeinen 8:28 is waar: ‘Wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.’

Vers 6 vervolgt met: ‘(…) en Uw gedachten, die U over ons hebt. Men kan ze voor U niet uiteenzetten. Zou ik ze verkondigen en uitspreken, dan zijn ze zó machtig veel dat ik ze niet kan tellen.’ Niet alleen gaan we Gods werken zien en waarderen, maar we gaan ook genieten van Zijn Woord en nadenken over Zijn gedachten. Als wij de Heere vertrouwen, wordt Zijn Woord kostbaar voor ons, want ‘het geloof [is] uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God’ (Rom. 10:17).

Vertrouw niet op jezelf of op je omstandigheden; stel je vertrouwen op de Heere. Als je al je lasten op Hem werpt, krijg je een nieuw perspectief. Je ziet het leven door Zijn ogen, je waardeert Zijn werken, en je geniet van Zijn Woord. Is de Heere vandaag jouw vertrouwen?

Foto: Natuurreservaat Hula Vallei in Israël

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe is een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:

365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 17 mei 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

17 januari 2021 Verlangen naar water
10 januari 2021 Kijk naar boven
3 januari 2021 Geef je zorgen aan God
31 december 2020 Veilige muren
27 december 2020 Wandelen met God

Meer nieuws: