MENU
Zangeres Delise brengt samen met Elbert Smelt nieuwe single uit

Zangeres Delise brengt samen met Elbert Smelt nieuwe single uit

20 mei

Popzangeres en songwriter Delise bracht dit voorjaar haar nieuwste EP Kleine dingen uit. Op 25 september 2020 geeft zij een theaterconcert in De Theaterbakkerheij in Gouda. De Nederlandse zanger, producer en liedjesschrijver Ralph van Manen treedt op als gastartiest. Op 27 mei verschijnt de vijfde en laatste single van de EP Kleine dingen: Verbonden.

Delise maakt ‘Nederlandse female pop, met een vleugje singer-songwriter en teksten om over na te denken’. Haar nieuwste EP Kleine dingen combineert, meer nog dan haar debuutalbum Bladzijde 1, helder gezongen en verhalende popliedjes (à la Miss Montreal) met haar geloof.

“De albumtitel verwijst naar die onbeduidende, en toch belangrijke dingen in het leven waar je snel overheen kijkt,” vertelt Delise. “Kleine dingen gaat over anders kijken naar die alledaagse momenten. En over dankbaarheid.”

Daarmee schuwt Delise sociale en maatschappelijke thema’s niet. Delise: “Zorgen in het leven kunnen soms overweldigend lijken. Het besef dat God met je meegaat, je niets meer te vrezen hebt, is de rode draad in mijn popsong Overwinnen (geïnspireerd op het bijbelverhaal van Job). Op de cd staat ook de single Helden, een ode aan iedereen die in de gezondheidszorg werkt. Juist in deze tijd een zeer actueel onderwerp.

Nieuwe single Verbonden
Ook haar nieuwste single Verbonden staat op Delise’s nieuwe EP. Voor dit lied werkte Delise samen met Elbert Smelt (leadzanger van de band Trinity). “Het idee voor Verbonden ontstond tijdens een schrijfsessie met Remy Splinter. Soms kun je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat als je door een dal gaat. Maar je mag weten dat je nooit alleen bent, waar je ook heen gaat, want God is erbij en zorgt voor je. Je wordt niet vergeten door Hem. Het is dus een hoopvol liedje. Ik vond het fantastisch om samen met Elbert aan dit nummer te werken!”. Op 27 mei zal Verbonden te beluisteren zijn via diverse streamingwebsites en ook zal op dezelfde dag via YouTube een videoclip uitkomen.
Concert

Naast Elbert Smelt, werkt Delise voor de totstandkoming van Kleine dingen samen met Henk Pool (Marco Borsato, Guus Meeuwis), Reyer van Drongelen (aanbiddingsleider, producer en songwriter van ‘Jezus Overwinnaar’). Liedjes als Stil val, Kleine dingen en Overwinnen, zijn kwetsbare en tegelijkertijd geloofsopbouwende uptempo liedjes met een herkenbare boodschap.

Delise’s EP Kleine dingen kwam uit op 28 maart 2020. Aanstaande 25 september wordt dit gevierd met het theaterconcert Kleine dingen in De Theaterbakkerheij in Gouda. Tijdens het theaterconcert passeren zowel nieuwe muziek, als de muziek van haar eerste album de revue. Gastartiest is onder andere Ralph van Manen. Vanwege de huidige COVID 19 maatregelen, zijn enkel nog tickets voor de live stream beschikbaar. Hierdoor kan het concert bij mensen thuis op eerste rang worden gevolgd. Informatie en tickets zijn te vinden via truetickets.nl/delise en www.delise.nl.

Datum: 20 mei 2020
Auteur: Peter de Wijze
Foto: Delise
Website: http://www.delise.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: