MENU
SchuldHulpMaatje wint ProminentenPrijs

SchuldHulpMaatje wint ProminentenPrijs

27 mei

Als vrijwilligersorganisatie die een heel belangrijke maatschappelijke rol vervult, is SchuldHulpMaatje dit jaar de winnaar van de ProminentenPrijs. Dat maakte Tweede Kamerlid Eppo Bruins bekend in de livestream van de prijsuitreiking. Foto: de coŲrdinatoren van SchuldHulpMaatje West-Friesland met het bloemzaad dat alle vrijwilligers ter ere van de ProminentenPrijs 2020 kregen.

Steuntje in de rug
Volgens de expertjury van de vereniging NOV wint SchuldHulpMaatje de ProminentenPrijs omdat "de vrijwilligers zowel hulp bieden aan mensen met schulden als ook de aandacht vestigen op het voorkomen ervan". "Geweldig! Dat geeft echt een steun in de rug," reageert Carla van der Vlist, directeur van SchuldHulpMaatje. "Het is best lastig in deze coronatijd om mensen goed te helpen. Onze vrijwilligers zijn daar op allerlei creatieve manieren en met moderne middelen mee bezig. Dit zal onze vrijwilligers echt een hart onder de riem steken."

Prijsuitreiking via livestream
De ProminentenPrijs is een van de Nationale Vrijwilligersprijzen die de NOV, de belangenvereniging van vrijwilligersorganisaties, uitreikt. Elk jaar wordt een andere groep prominente Nederlanders gevraagd welke landelijke vrijwilligersorganisaties volgens hen de ProminentenPrijs verdienen. Dit jaar konden Tweede Kamerleden kandidaten aandragen. Eppo Bruins van de ChristenUnie droeg SchuldHulpMaatje voor. Onder normale omstandigheden had hij deze prachtige award met het bijbehorende geldbedrag van 6.000 euro met een warme handdruk voor een zaal vol applaudisserend publiek mogen overhandigen. In deze corona-tijd moest het anders: Bruins maakte de winnaar via een livestream van de Nationale Vrijwilligerprijzen bekend en de postbode kreeg de eer om de award en de cheque via de brievenbus op het kantoor van SchuldHulpMaatje af te leveren. De prijs werd niet minder dankbaar in ontvangst genomen. Bovendien kan nu iedereen de uitreiking terugzien in het filmpje op www.bit.ly/prominentenprijs2020.

Zaaiers van hoop
Met de nominatie voor deze prijs gaf Eppo Bruins uiting aan de grote waardering voor de inzet van de meer dan 2.700 actieve Maatjes, coŲrdinatoren en lokale bestuurders van SchuldHulpMaatje. Die waardering verdienen deze vrijwilligers, want dankzij hun ondersteuning weet tweederde van de hulpvragers binnen een jaar zijn geldzaken weer onder controle te krijgen. Alle vrijwilligers zijn persoonlijk gefeliciteerd met de ProminentenPrijs door middel van een speciaal bedrukt zakje bloemzaad. Daarop wordt nog eens benadrukt dat de Maatjes hoop zaaien en het verschil maken.

Over SchuldHulpMaatje
In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met schulden. Uit schaamte zoeken veel mensen (te) laat hulp. SchuldHulpMaatje zet zich vanuit naastenliefde in om mensen met financiŽle problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Begeleiding in gedragsverandering en financiŽle zelfredzaamheid staat daarbij centraal. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.

Jaarlijks krijgen ruim tienduizend mensen persoonlijke hulp van meer dan tweeduizend gecertificeerde SchuldHulpMaatjes (vrijwilligers), verspreid over een derde van de gemeenten in Nederland. Via de websites worden nog eens tienduizenden mensen geholpen. De aanpak van SchuldHulpMaatje is een welkome aanvulling op de professionele schuldhulpverlening.

SchuldHulpMaatje is opgericht in 2010 op initiatief van de landelijke kerken en werkt zowel lokaal als landelijk effectief samen met kerken, overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties. Diverse fondsen maken het werk mogelijk. Kijk op www.schuldhulpmaatje.nl waar SchuldHulpMaatje actief is.

Datum: 27 mei 2020
Auteur: Schuldhulpmaatje
Foto: Schuldhulpmaatje
Website: http://www.schuldhulpmaatje.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: