MENU
Stieneke van der Graaf: Meer actie nodig voor opsporen mensenhandelaren

Stieneke van der Graaf: Meer actie nodig voor opsporen mensenhandelaren

27 mei

In 2019 zijn minder verdachten van mensenhandel door de politie opgespoord dan daarvoor. De daling staat haaks op de ambitie van het kabinet om juist méér mensenhandelaren op te sporen. ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf maakt zich hier grote zorgen over en heeft staatssecretaris Broekers-Knol door middel van schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

Van der Graaf: “Mensenhandel is en blijft een ongelooflijk groot kwaad. Ik weet dat het lastig is om daders te vinden, maar deze daling maakt mij ongerust. De staatssecretaris heeft de Kamer wat uit te leggen: zij heeft namelijk als doel om de strijd tegen mensenhandel op te voeren. Dat doel lijkt steeds verder buiten beeld te raken.”

In september zorgden de ChristenUnie en Partij van de Arbeid ervoor dat de politie tien miljoen euro extra krijgt om mensenhandel aan te bestrijden. Stieneke van der Graaf wil weten wanneer de eerste resultaten hiervan zichtbaar zullen zijn: “Er gaan miljoenen naar opsporing, zowel op straat als online. Dat moet snel tot resultaat leiden. Ik wil van de staatssecretaris weten wanneer zij die verwacht.”

Campagne
De ChristenUnie wil ook dat wordt geleerd van de aanpak Tilburg waar het afgelopen jaar vijftig slachtoffers van mensenhandel zijn opgespoord. Onderdeel van de aanpak daar was een campagne onder professionals én Tilburgers.

“Slachtoffers van mensenhandel komen niet snel naar voren. Het is dan ook ontzettend knap wat er in Tilburg is gelukt. Als een campagne daar een bijdrage heeft geleverd, moeten andere gemeenten én het ministerie dat serieus overwegen. Wat de ChristenUnie betreft moet de strijd tegen mensenhandel altijd de aandacht hebben”, aldus Van der Graaf.

Datum: 27 mei 2020
Auteur: Christenunie - Stieneke van der Graaf
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - tekening
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: