MENU
Power to the Mamas en Lume ontwikkelen samen Bijbelstudiemateriaal voor moedergroepen

Power to the Mamas en Lume ontwikkelen samen Bijbelstudiemateriaal voor moedergroepen

04 jun

De christelijke online vrouwen-communities Power to the Mama’s en Lume geven dit najaar samen Bijbelstudiemateriaal uit voor moedergroepen. Met deze samenwerking willen Power to the Mama’s en Lume christelijke moeders inspireren en toerusten om licht te zijn in hun gezin.

Power to the Mama’s maakt al vier jaar lang materiaal voor moederkringen onder de naam Moms United Group-materiaal. De samenwerking met LUME komt voort uit een behoefte die beide communities zagen: “Moeders zijn vaak druk met veel dingen. Opvoeden, kinderen verzorgen, huishouden en vaak ook nog betaald werk. Veel gehoorde opmerkingen zijn: ‘Hoe moet ik dan óók nog licht zijn? En wat moet ik dan doen?’ Maar er is volgens ons helemaal geen moeten en veel moeders zijn al meer licht dan ze zelf doorhebben. Het materiaal dat we met LUME maken helpt moeders ontdekken dat licht zijn makkelijker is dan je denkt en niets met moeten te maken heeft,” aldus Daniëlle Koudijs, oprichter van Power to the Mama’s.

Een extra ding op je ‘to do’ lijstje
Ook Hagar Prins van Lume zag die behoefte: “Al sinds de start van Lume merken we dat vrouwen ervaren dat je geloof delen, licht zijn, iets is wat erbij komt. Een soort extra ding op je ‘to do’ lijstje. Terwijl de vrouwen al zo druk zijn. Maar vanuit Lume willen we zo graag benadrukken dat je al licht bént. Dat je als vrouw Jezus licht en liefde mag reflecteren, door wie je al bent en wat je doet. Ook in je rol als moeder, in het gezin. We hopen dat dit Bijbelstudiemateriaal mag bijdragen aan die bewustwording en vrouwen aanzet om hun licht bewust uit te stralen.”

Corona-proof
Licht zijn is een belangrijk thema, maar ook komen andere relevante mama thema’s aan bod. Zeker in een tijd als deze waar (kerk)bijeenkomsten zoals we kenden veranderen, is het belangrijk om met elkaar te blijven delen. Het materiaal is dan ook corona-proof gemaakt, met tips voor online- en offline bijeenkomsten. Het Moms United Group-materiaal wordt uitgegeven als een mooi vormgegeven e-book met inhoud voor een seizoen (10 maanden) samen optrekken, delen in geloof en groeien als moeder en vrouw.

Voor elke maand is er een Bijbelstudie, zijn er prikkelende vragen om samen te bespreken, praktische tips en is er iets leuks voor de peuters die eventueel met de moeder mee zijn. Moeders kunnen ervoor kiezen maandelijks één of twee keer bij elkaar te komen, met of zonder kinderen.

Het nieuwe Moms United Group seizoen loopt van september 2020 tot en met jun 2021. Het materiaal dat in samenwerking met LUME is gemaakt, is te pre-orderen in de webshop van www.powertothemamas.nl/shop en kost €39,00 per groep. Van dat bedrag gaat € 5,- naar het vrouwen- en kinderwerk van Lume-vrouw Grace in Oeganda.

Inspireren en bemoedigen
Power to the Mama’s is een online platform voor alle christelijke moeders die op zoek zijn naar eerlijke, echte en oprechte verhalen over het moeder zijn. Lume is een beweging voor en door vrouwen, wereldwijd, die elkaar inspireren, bemoedigen en helpen bij het delen van hun geloof.

Datum: 4 juni 2020
Auteur: Power to the mamas - Danielle Koudijs
Foto: Power to the mamas
Website: http://www.powertothemamas.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: