MENU
Meer ruimte voor het ontvangen van bezoekers in verpleeghuizen

Meer ruimte voor het ontvangen van bezoekers in verpleeghuizen

04 jun

Het ministerie van VWS moet verpleeghuizen actief gaan helpen om de hygine, infectiepreventie en bescherming te verbeteren, zodat nieuwe besmettingen worden voorkomen en er meer ruimte komt om bezoekers te ontvangen. Dat vindt ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber.

Dit is belangrijk, zeker nu bewoners van verpleeghuizen die coronavrij zijn vanaf 15 juni weer meer dan n bezoeker mogen ontvangen. Nieuwe besmettingen moeten dan zoveel mogelijk worden voorkomen, zodat verpleeghuizen open kunnen blijven voor bezoekers. Ook is het wenselijk dat verpleeghuizen maatwerk kunnen leveren bij het toelaten van bezoek in verpleeghuizen. Carla Dik-Faber (CU) doet dit voorstel donderdag in de Tweede Kamer. Haar motie kan rekenen op voldoende steun.

Carla Dik-Faber: De ChristenUnie is dankbaar dat verpleeghuizen die coronavrij zijn binnenkort meer bezoek mogen ontvangen. Het is belangrijk dat de hygine, infectiepreventie en bescherming op orde is om zo nieuwe besmettingen te voorkomen. De afgelopen tijd vond in sommige gevallen nog bezoek plaats onder schrijnende omstandigheden, met een hek ertussen of met een medewerker erbij. Bovendien hebben sommige verpleeghuizen hun deuren nog helemaal niet geopend. Terwijl mensen juist in deze tijd behoefte hebben aan aandacht in nabijheid van naaste geliefden. We moeten leren van de afgelopen periode. Het zou mooi zijn als verpleeghuizen op basis van vertrouwen maatwerkafspraken kunnen maken tussen arts, naasten en zorgpersoneel over het toelaten van bezoek.

Datum: 4 juni 2020
Auteur: Christenunie - Anne-Saar Kunz
Foto: Henk-Jan Oudenampsen - tekening
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: