MENU
Bijbelvertaalwerk Wycliffe in een stroomversnelling

Bijbelvertaalwerk Wycliffe in een stroomversnelling

11 jun

DRIEBERGEN – Wycliffe Bijbelvertalers Nederland kan terugkijken op een mooi 2019. Dat blijkt uit het jaarverslag dat deze week is gepubliceerd. Zo werden verschillende vertaalprojecten afgerond en raakt het vertaalwerk in een stroomversnelling.

“Het maakt ons klein en God groot”, aldus directeur Bram van Grootheest. “Als ik terugkijk op 2019 zie ik opnieuw de mensen voor mij die voor het eerst het Evangelie ontvingen in hun eigen taal. Dat ontroert mij elke keer weer.” Van Grootheest verwijst naar de vertalingen in verschillende talen van het Nieuwe Testament die wereldwijd werden afgerond. “Zo werd in Benin de vertaling van het Idaasha Nieuwe Testament afgerond en we mochten bijdragen aan de druk van het Jezus Messias stripboek in 17 talen in een gesloten land in Azië. Dat maakt mij dankbaar. Dit bereikt zoveel mensen met het Evangelie. God gaat door met Zijn werk!”

Toekomst
Aan het eind van 2019 was de Bijbel, of een deel daarvan, beschikbaar in 3.384 verschillende talen. Toch wachten nog ruim 2.000 taalgroepen op de start van een vertaalproject van de Bijbel in de eigen taal. Dit gaat voornamelijk om talen in gesloten landen. Volgens de directeur van de Wycliffe gaat dankzij moderne technieken, samenwerkingen en de inzet van lokale kerken het vertalen sneller dan ooit. “Het tempo ligt zo hoog dat we ervan uit kunnen gaan dat de vertaler die ooit aan de laatste vertaling begint, op dit moment al geboren is. Wat een vooruitzicht dat iedereen God in zijn eigen taal kan horen spreken!”

Jubeljaar
Wycliffe Bijbelvertalers Nederland viert in 2020 haar 50-jarig jubileum. Het hele jaar besteedt de organisatie aandacht aan deze bijzondere mijlpaal. Volgens Van Grootheest staat dankbaarheid daarbij centraal. “Deze dankbaarheid delen we door middel van persoonlijke verhalen, een jubileumlivestream op 27 juni en Project 20/25.”

“Ik zie dat God doorgaat met Zijn werk,” vervolgt Van Grootheest. “Dat geeft rust en vertrouwen. Het is Zijn werk. Tegelijk zet Hij daar mensen voor in en zegent Hij ons werk.” De organisatie is dankbaar voor de steun en betrokkenheid van christenen in Nederland en voor het werk en de inzet van alle medewerkers die wereldwijd zijn uitgezonden.

Datum: 11 juni 2020
Auteur: Wycliffe Bijbelvertalers Nederland
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.wycliffe.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: