MENU
GZB start noodhulpactie rond corona

GZB start noodhulpactie rond corona

12 jun

De GZB start vrijdag de noodhulpactie ‘Honger door corona, de kerk deelt uit’. Met de campagne wil de zendingsorganisatie de honger bestrijden die in de wereld is ontstaan door de coronapandemie. Een bijzonder aspect is dat gemeenteleden hun voedselpakket delen met anderen.

De GZB krijgt de afgelopen tijd steeds meer aanvragen van partnerkerken voor ondersteuning van hun voedseluitdelingen. Partnerkerken van de GZB zijn, nadat de coronacrisis toesloeg, onmiddellijk in actie gekomen. Ze richten zich daarbij met name op gezinnen die in de knel zijn gekomen.

Zo stak de Pokhara Christian Community (PCC) in Nepal meteen de handen uit de mouwen, toen dagloners door de coronacrisis hun baan kwijt raakten. Vanwege de sterke banden die de kerk heeft met wijkbewoners, weten ze precies welke mensen hulp nodig hebben. Juist vanwege die diaconale opstelling kregen ze snel toestemming van de overheid om voedsel uit te delen. Gemeenteleden worden gevraagd hun pakket te delen met nog armere wijkbewoners. De pakketten zijn daar groot genoeg voor.
Met de actie stelt de GZB ook noodhulppakketten ter beschikking aan gezinnen in Colombia, Rwanda en Mozambique.

De GZB roept Nederlandse christenen op 20 euro te doneren voor een noodhulppakket. Daarmee krijgen christenen elders een voedselpakket met de vraag de inhoud te delen met mensen in nood die niet tot de kerk behoren. Met een gift worden zo twee gezinnen geholpen.

Doneren kan via gzb.nl/dekerkdeeltuit of via een Tikkie op een van de advertenties.
De noodhulpactie vindt plaats op initiatief van de GZB, in samenwerking met Kerken helpen Kerken.

Datum: 12 juni 2020
Auteur: GZB - Gerdi van Eck
Foto: GZB
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: