MENU
Waardering voor online optredens van christelijke familiegroep Williamson Branch

Waardering voor online optredens van christelijke familiegroep Williamson Branch

29 jul

De laatste weken volg ik met veel plezier de muzikale familie Williamson Branch. Het echtpaar Kevin en Debbie Williamson vormen deze bluegrass-gospel familieband samen met hun drie dochters: Melody en Kadence en Caroline. Het gezin kenmerkt zich door de prachtige muziek en harmoniezang waar trouwens veel familiebands om bekend staan, samen met leuke persoonlijkheden en bijzonder vrolijke presentaties.

Vader Kevin Williamson speelt gitaar, moeder Debbie Williamson mandoline, Melody Williamson viool, Kadence Williamson u-bas (een ukelele bas) en Caroline Williamson viool.
"De Williamsons zijn een supergetalenteerde, hardwerkende familie die hun leven hebben gewijd aan muziek en amusement", zegt Ethan Burkhart van platenlabel Pinecastle Records.

Muziek en families - dat is vaak een gouden combinatie. Als je luistert naar een familieband is het net of alles klopt. HarmonieŽn zijn prachtig en heel natuurlijk, stemmen komen overheen, ritmes zijn strakker en vaak heeft de muziek meer emotie. De meeste traditionele muziek van deze familiegroep werd geboren op de veranda van het ouderlijk huis en vond later zijn weg naar het podium, de radio en de cd's. Voor Williamson Branch smelten muziek en familie al drie generaties lang samen. Dankzij de gevarieerde stijlen en samenstellingen is deze familieband met hun bluegrass, country, gospel en dans in alle opzichten uniek te noemen.
Online krijgt de familie veel waardering. Deze video is op Facebook al meer dan 10 miljoen keer bekeken:
Hun single, Blue Moon Over Texas, stond 5 weken lang op # 1 plek van de RMR Bluegrass-hitlijst. De band ontving de prijs voor 2020 Valley Star Family Vocal Group of the Year. Ze zijn de afgelopen zes jaar op honderden podia verschenen, waaronder The Ryman Auditorium in Nashville, Bluegrass First Class in Asheville, NC, Thomas Point Beach Bluegrass Festival, Brunswick, ME, The Central Canadian Bluegrass Awards en Bill Gaither's Fall Homecoming.

Dochter Melody plaatse in 2014 een eigen nummer There's No Country Here op Youtube, ze was toen 15 jaar oud. Dat mummer werd vervolgens meer dan 300000 keer bekeken en dat zorgde ook voor de grotere bekendheid van de familieband. Bekijk het nummer hieronder:
Met name online is de familie de afgelopen weken razend populair geworden. Op Facebook en Youtube hebben ze veel volgers en hun dagelijkse video's worden duizenden malen bekeken. Vaak starten ze de clip met een muzikale bijdrage, soms met kleine bezetting, soms in de tuin of in de garage. Zelfs met een minimale bezetting is het een genot om deze familie te horen zingen en spelen.
De familie weet zich geroepen door God, ze zien hun werk als een opdracht, ze willen mensen wereldwijd bemoedigen en wijzen op het goede nieuws van de Here Jezus. Veel van hun liederen gaan over het evangelie. Met hart en ziel vertellen ze hierover. Veel kijkers plaatsen gebedsverzoeken in de tijdlijn, de familie bidt dan tijdens de korte video voor de kijkers.

Deze week is de familie in de studio. Ze werken aan een nieuw gospelalbum.

Henk-Jan Oudenampsen

Henk-Jan Oudenampsen
Vormgever en uitgever van het goede nieuws online en offline. Volgde opleiding tot medisch analist en was 12 jaar actief in de gezondheidszorg. Stapte over naar uitgeverij Medema en werkte daar 17 jaar als projectmedewerker. Daarna 11 jaar als vormgever bij reclamebureau idd. Momenteel is hij zelfstandig ondernemer binnen ampsendesign.nl en naar eigen zeggen: vooral opa. Zijn motto: het goede nieuws verspreiden.

Datum: 29 juli 2020
Auteur: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.williamsonbranch.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

30 september 2020 Melody Williamson wint de IBMA Award als Vocalist of the Year

Meer nieuws: