MENU
Gebroken regenbogen

Gebroken regenbogen

21 jun

Een klein meisje en haar moeder liepen na een regenbui over een trottoir. Iemand had wat motorolie op de stoep gemorst. Toen ze dat zag, zei het meisje: ‘Mama, moet je al die kapotte regenbogen eens zien!’

Misschien zijn je regenbogen kapot en heb je een gebroken hart. Misschien voel je je niet dicht bij God door je verdriet. Wat kun je doen om dicht bij Hem te zijn? Ten eerste, bedenk dat nabijheid gelijkenis is. ‘De heere is nabij de gebrokenen van hart’ (Psalm 34:19). Hoe meer we op God lijken, hoe dichter we bij Hem zijn. Hoe dicht kun je bij God komen? Je kunt zo dicht bij Hem komen als jíj wilt. ‘Nader tot God, en Hij zal tot u naderen’ (Jak. 4:8). Vergeet niet dat God de betekenis van een gebroken hart kent. Jezus Christus ervoer het letterlijk. Hij was ‘een Man van smarten’ (Jes. 53:3). Laten je ervaringen je meer op de Heere Jezus doen lijken, en Hij zal tot jou naderen.

Ten tweede, bedenk dat God de nederigen genade geeft. ‘God keert Zich tegen de hoogmoedigen, maar aan de nederigen geeft Hij genade’ (Jak. 4:6). David zei ook: ‘Een verbrijzeld en verslagen hart zult U, o God, niet verachten’ (Ps. 51:19).

Onze Heere kwam ‘om te genezen die gebroken van hart zijn’ (Luk. 4:18). Heb je een gebroken hart dat geheeld moet worden? Hier is het eenvoudige geheim: geef de Heere alle scherven, en Hij zal je genezen.

Iedereen heeft ervaring met gebroken dromen en in duigen gevallen plannen. Put troost uit de wetenschap dat de Heere jouw gebroken hart heelt. Probeer je een verpletterende ervaring te verwerken? De Heere begrijpt waar je doorheen gaat. Nader tot Hem met een nederige geest en geef Hem de scherven van je hart.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe is een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:

365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 21 juni 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Grace Publishing House
Website: http://www.gracepublishinghouse.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

22 november 2020 De storm doorstaan
15 november 2020 Vanwaar de zon opkomt tot waar hij ondergaat
8 november 2020 Waarom zwijgt God
1 november 2020 Als een berg
25 oktober 2020 Gelukkige oogsters

Meer nieuws: