MENU
ChristenUnie: kabinet moet agrobosbouw stimuleren

ChristenUnie: kabinet moet agrobosbouw stimuleren

22 jun

De ChristenUnie wil dat het kabinet meer ruimte geeft voor agrobosbouw. Deze vorm van landbouw, waar op één stuk land ruimte is voor zowel bomen en verschillende gewassen of dieren, draagt bij aan de Nederlandse klimaataanpak en is goed voor de biodiversiteit.

De huidige strakke scheiding in wet- en regelgeving tussen natuur en landbouw bemoeilijkt boeren echter om de overstap te maken. Bovendien wordt hun grond bij de overstap veel minder waard. ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber wil dat het kabinet hiermee aan de slag gaat en stelt daarom Kamervragen.

Kamerlid Carla Dik-Faber: “Agrobosbouw is een vorm van natuurinclusieve landbouw en biedt vele kansen voor de klimaataanpak en de biodiversiteit. Onze soortenrijkdom staat onder druk en mede daarom verdient agrobosbouw alle ruimte. Agrobosbouw (niet te verwarren met voedselbossen) is relatief onbekend, terwijl het een economisch rendabele vorm van landbouw is. Helaas worden boeren die de overstap willen maken belemmerd door strakke regels en forse waardevermindering van hun land. Ik vraag het kabinet die belemmeringen op te heffen. Zo maken we de overstap naar agrobosbouw veel aantrekkelijker.”

Datum: 22 juni 2020
Auteur: Christenunie - Carla Dik-Faber
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

23 november 2020 Stieneke van der Graaf: Elk kind veilig naar school
21 november 2020 Op hoop van zegen
21 november 2020 Wat maakt ons gelukkig
21 november 2020 Digitaal partijcongres van ChristenUnie
20 november 2020 Verschil en vrijheid van onderwijs

Meer nieuws: