MENU
Hoelang kun je wachten

Hoelang kun je wachten

12 jul

Ben je weleens ongeduldig tegenover God? Ongeduld is een van mijn grote problemen. Ik sta altijd op de verkeerde rijstrook op een tolweg. Dan staat er iemand voor me die met buitenlands geld door de tolpoort probeert te komen. Ik kies de verkeerde rij op de luchthaven. Ik denk: deze rij gaat snel. Maar dan gebeurt dat niet omdat iemand zijn paspoort heeft verloren. En ik raak geërgerd.

Het is één ding om ongeduldig te zijn tegenover onszelf of anderen; het is iets heel anders om ongeduldig te worden tegenover God. Dan moeten we oppassen! ‘Hoelang nog, heere? Zult U mij voor altijd vergeten? Hoelang zult U Uw aangezicht nog voor mij verbergen? Hoelang zal ik nog plannen maken in mijn ziel?’ (Psalm 13:2-3). Vier keer vroeg David: ‘Hoelang?’
Wij zijn ons tegenwoordig erg bewust van de tijd. We hebben horloges die ons fracties van seconden laten zien. Maar wat doen we met die fracties van seconden? Als we door een sluiproute drie minuten kunnen winnen, wat voor belangrijks gaan we dan met die drie minuten doen?

We verwachten dat God doet wat wij van Hem verlangen – en wel meteen! Maar Hij handelt niet altijd onmiddellijk. Abraham moest na Gods belofte vijfentwintig jaar wachten voordat Izak werd geboren. Jozef moest dertien jaar wachten voordat hij werd vrijgelaten uit de gevangenis en op de troon gezet werd. Mozes moest tachtig jaar wachten.

Zie je, Gods planning is niet dezelfde als die van ons. Soms wacht Hij zodat Hij méér voor ons kan doen dan wij verwachten. Toen de Heere Jezus hoorde dat Lazarus ernstig ziek was, wachtte Hij tot Zijn vriend was gestorven voordat Hij kwam. Maar toen Hij kwam, bracht Hij een groter wonder en ontving Hij grotere eer. Het moeilijkste voor ons is om te wachten op de Heere. Maar het is mogelijk als we op Hem en op Zijn Woord vertrouwen.

Voor sommige van je grootste zegeningen is geduld nodig. Als je moet wachten tot God gaat handelen, kun je erop vertrouwen dat Hij weet wat het beste voor je is en wat Hem het meeste eer zal brengen. Wacht je erop dat God handelt ten behoeve van jou? Vertrouw op Zijn timing en rust op de beloften van Zijn Woord.


Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe is een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 12 juli 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

22 november 2020 De storm doorstaan
15 november 2020 Vanwaar de zon opkomt tot waar hij ondergaat
8 november 2020 Waarom zwijgt God
1 november 2020 Als een berg
25 oktober 2020 Gelukkige oogsters

Meer nieuws: