MENU
ChristenUnie en SGP willen opheldering over selectiviteit NVWA over Israel

ChristenUnie en SGP willen opheldering over selectiviteit NVWA over Israel

15 jul

De ChristenUnie en de SGP willen opheldering van het kabinet, nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dreigt met een boete voor het IsraŽl Producten Centrum (IPC). Het IPC riskeert namelijk een boete vanwege hun wijnetiket waarop Ďgemaakt in een IsraŽlisch dorp in Judea en Samariaí staat.

Volgens de ChristenUnie blijft onduidelijk wat er mis is met het etiket. Bovendien is er volgens de ChristenUnie sprake van selectiviteit: de NVWA handhaaft niet op producten uit bezette gebieden elders op de wereld. Tweede Kamerleden JoŽl Voordewind en Carla Dik-Faber (beiden ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) stellen Kamervragen.

Tweede Kamerlid JoŽl Voordewind: ďHet IsraŽl Producten Centrum (IPC) riskeert een boete, terwijl op het wijnetiket duidelijk staat waar het product vandaan komt. Bovendien handhaaft de NVWA niet op producten uit andere bezette gebieden, zoals de Westelijke Sahara en de Krim. Deze selectiviteit is onaanvaardbaar en past helaas binnen een brede trend van discriminatie tegen IsraŽl. Ik wil dat de minister uitlegt wat er precies mis is met het etiket en waarom de NVWA zich enkel over IsraŽl uitspreekt. Discriminatie tegen IsraŽl is onacceptabel.Ē

Bekijk de schriftelijke vragen aan de minister voor Medische Zorg van de leden Dik-Faber en Voordewind (beiden ChristenUnie) en Van der Staay (SGP) over de dreiging van een boete voor het IsraŽl Producten Centrum, op de website via de link hieronder.

Datum: 15 juli 2020
Auteur: Christenunie - Joel Voordewind
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: