MENU
Christelijke gezinnen in Nepal lijden onder lockdown en boycot

Christelijke gezinnen in Nepal lijden onder lockdown en boycot

27 jul

Christelijke gezinnen in Nepal worden achtergesteld bij de hulpverlening aan coronaslachtoffers. Dat melden lokale partners van Open Doors, die in het gat zijn gesprongen. Zij ondersteunen circa 900 christelijke families met voedselpakketten.

De economie van Nepal is zwaar getroffen door de wereldwijde coronacrisis. Op 24 maart stelde de regering in Kathmandu een nationale lockdown in om verdere verspreiding van het virus in te dammen. De afgrendeling heeft als gevolg dat veel mensen hun baan kwijtraakten. Veel Nepalese gezinnen worstelen om het hoofd boven water te houden.

Christelijke families hebben naast de lockdown te maken met boycot en discriminatie. Een lokale partner van Open Doors meldde dat wie zich heeft bekeerd tot het christendom, grote kans loopt in een sociaal isolement te raken. “Ze krijgen geen toegang tot openbare voorzieningen zoals putten”, vertelt Hiren*, “en voor hen is geen werk meer. Het grootste deel van de plattelandsbevolking is erg arm; christenen uit dergelijke gemeenschappen worden nog armer.”

Nepalese christenen reageren dan ook erg dankbaar op de hulp die zij via Open Doors krijgen. Geeta vertelt dat haar gezin nergens ondersteuning kreeg. “Mijn gezin had nauwelijks te eten, ik had moeite om mijn kinderen te voeden. Ik ben dankbaar voor medelijden, liefde en gebed van het team dat ons te hulp schoot en onze keuken met eten vulde.”

Nepal is officieel een seculier land. In het overwegend hindoeďstische bergland vormen de 1,2 miljoen christenen een kwetsbare minderheid te midden van 30 miljoen inwoners. Nepal staat op de 32e plaats van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Datum: 27 juli 2020
Auteur: Open Doors
Foto: Annet Burggraaf
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: