MENU
Update van Amir Tsarfati over de explosies in Libanon

Update van Amir Tsarfati over de explosies in Libanon

06 aug

Amir: Het zal u niet verbazen dat de eerste kwestie die ik wil behandelen, is wat er dinsdagavond in Beiroet, Libanon, is gebeurd. Twee explosies vonden plaats in de buurt van hun belangrijkste haven die dat deel van de stad vernietigde.'

'De brand begon in een kleinere vuurwerkfaciliteit, die uiteindelijk leidde tot een ramp. Meer dan 100 mensen zijn gestorven en het aantal verwondingen bedraagt naar schatting 4000. Hoewel IsraŽl misschien de gebruikelijke verdachte is, gelooft het Libanese volk dat niet per se. Het Israel Defense Forces (IDF) nam onmiddellijk contact op met Libanese functionarissen om te melden dat IsraŽl niet betrokken was en bood zelfs een overvloed aan humanitaire hulp aan.

Wat er in Beiroet is gebeurd, is ongetwijfeld slechts ťťn voorbeeld van de bestaande realiteit in relatie tot de Bijbel. Als je beter wilt begrijpen hoe de vernietiging van Damascus op een dag zal gebeuren, kreeg je deze week gewoon een raam om doorheen te kijken. Terwijl duizenden tonnen ammoniumnitraat werden opgeslagen in een magazijn in Beiroet, besef je dan ook dat Damascus vol ligt met allerlei soorten explosieven, vooral die van chemische aard. We hebben net gezien hoe snel een prominente stad kan instorten. En vergis u niet, de woorden van de profeet Jesaja zullen zeker in vervulling gaan:

Jesaja 17: 1
De last tegen Damascus. 'Zie, Damascus zal ophouden een stad te zijn, en het zal een ruÔne zijn.'

Nu vraag je je waarschijnlijk af: "Wat deed een lading van 2700 ton ammoniumnitraat in een magazijn in Beiroet?" En dat is een boeiende vraag! Ongeveer zeven jaar geleden kreeg een vrachtschip uit Panama te maken met mechanische problemen en strandde in de haven van Beiroet. Na enkele maanden lieten de verantwoordelijken van het schip het schip en de bemanning erin gewoon in de steek. Uiteindelijk vertrok ook de bemanning, maar het schip had een aanzienlijk bedrag aan niet-betaalde contributie opgebouwd. Daarom werd de inhoud gelost - die bestond uit 2700 ton dodelijk ammoniumnitraat - en opgeslagen in een magazijn waar het sindsdien verslechtert, terwijl een juridische strijd tussen de eigenaren van het schip en de havenautoriteit voortduurt.

Het is interessant dat slechts een paar jaar geleden, na een vermeende IsraŽlische aanval in Libanon, de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, arrogant waarschuwde dat hij een precisiegeleide raket zou gebruiken om de ammoniumnitraatvoorraad van IsraŽl in Haifa, de op twee na grootste stad van IsraŽl, aan te vallen. Wat hij letterlijk tegen de Joodse Staat uittrok, is precies wat hem overkwam via zijn eigen voorraad ammoniumnitraat, minus de raket. Het is duidelijk dat hij te vroeg sprak en de onschuldige bevolking van Libanon betaalt de prijs. Blijkbaar moet Nasrallah het verhaal van Bileam lezen om beter te begrijpen dat er een God over IsraŽl is en dat hij niet kan worden tegengesproken:

Numeri 23: 7-9
Uit SyriŽ heeft Balak, de koning van Moab, mij laten halen, vanuit het bergland van het oosten: Kom, vervloek mij Jakob, kom, verwens IsraŽl! Hoe kan ik vervloeken wie God niet vervloekt, hoe kan ik verwensen wie de HEERE niet verwenst? Want vanaf de top van de rotsen zie ik hem, vanaf de heuvels neem ik hem waar; zie, dat volk woont afgezonderd, onder de heidenvolken rekent het zich niet.

Natuurlijk waren de IraniŽrs snel met het maken van geruchten, waarbij ze de VS beschuldigden van wat er was gebeurd. Hun motief hiervoor is om negatieve aandacht af te leiden van hun verspreiding van de sjiitische beweging.

Iets dat dit scenario onderscheidt van dat van de toekomst van Damascus: de Libanese bevolking heeft een stem die luid genoeg is om te verkondigen dat ze IsraŽl niet verantwoordelijk houden, de SyriŽrs hebben dat straks niet. Degenen met de luidste stem in SyriŽ zijn van buitenlandse afkomst. In dit geval Rusland. Twee dagen geleden heeft Rusland ervoor gezorgd dat het IsraŽl snel veroordeelde voor zijn aanvallen op Iraanse doelen in SyriŽ, en dit is niet de eerste keer. Aangezien SyriŽ in wezen een leeg vat is, zal het voor Rusland heel gemakkelijk zijn om IsraŽl de schuld te geven wanneer Damascus wordt vernietigd, zelfs als we er niet bij betrokken waren.

Over IsraŽlische acties gesproken, IsraŽl ontdekte afgelopen weekend vier Hezbollah-milities die werden gezien terwijl ze probeerden geÔmproviseerde explosieven (IED) in de buurt van de Golan te planten. Onnodig te zeggen dat de dreiging snel werd geŽlimineerd. Door SyriŽ verantwoordelijk te houden voor alle activiteiten die eruit voortvloeien, trof IsraŽl verschillende Syrische militaire doelen. Bovendien viel IsraŽl vervolgens meer door Iran gesteunde belangen aan in de grensovergang Al-Bukamal in het oosten van SyriŽ, een veel voorkomende hotspot voor IsraŽlische acties. Dit was geen kleine aanval, aangezien er minstens 15 militanten werden gedood. De IsraŽlische luchtmacht (IAF) heeft Egypte ook geholpen bij het omgaan met de dreiging van ISIS op het SinaÔ-schiereiland. Hoewel het historische vijanden zijn, ontdekt Egypte dat IsraŽl een van de weinige bondgenoten is die ze in de regio hebben.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org via de link onderaan dit item.

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 6 augustus 2020
Auteur: Amir Tsarfati
Foto: Videostill YouTube
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: