MENU
Vrijwilligers uit 60 landen werken samen op de Logos Hope

Vrijwilligers uit 60 landen werken samen op de Logos Hope

12 aug

Eszter komt uit Hongarije. Gallina komt uit Oekraïne. Ruth uit Guatemala. Wat bracht hen en ongeveer 300 andere mensen naar Logos Hope? Een naam: Jezus.

Zijn naam kan anders worden vertaald, maar Jézus (Hongaars), Icyc (Oekraïens) en Jesús (Spaans) betekenen allemaal hetzelfde: Jezus, de zoon van God. 'Hij stierf voor ons allemaal', zegt Gallina. "Dat omvat iedereen en sluit niemand uit, en dit is de reden waarom we leven en werken als een gelijkwaardige gemeenschap, ook al komen we uit ongeveer 60 landen en met verschillende achtergronden."

In de eetkamer van het schip vind je messen, vorken en eetstokjes. Je ziet mensen water, koffie en Mate drinken (een traditioneel drankje in Argentinië en Uruguay). In de lobby vind je vier klokken; elk met de tijd op kantoorlocaties waarnaar het schip rapporteert. Op Logos Hope kunnen vrijwilligers verschillen identificeren - maar kiezen ervoor om ze te zien als kansen om meer te leren over culturele verscheidenheid en om hun wereldbeeld uit te breiden. "Als iemand bijvoorbeeld voedsel van zijn bord op het bord van iemand anders legt, kan dat in de ene cultuur als een genereus gebaar worden beschouwd, maar in de andere onbeleefd", zegt Eszter: "Het draait allemaal om het perspectief."

"We willen Gods liefde met iedereen delen en daarom is het logisch dat we de hele wereld vertegenwoordigen", legt Ruth uit. "Ik zit aan boord in een Duitse klas en ik leer Schotse dansen, maar ik leer ook welke waarden belangrijk zijn in andere landen, aangezien ik zij aan zij leef met mensen uit verschillende landen."

Het leven van Logos Hope leert bemanningsleden het perspectief van de Bijbel over te nemen: „Wees volkomen nederig en zachtaardig; wees geduldig en verdraag elkaar in liefde. Doe er alles aan om de eenheid van de Geest te bewaren door de band van vrede. ' (Efeziërs 4: 2-3).

Binnen negen dekken is de wereld in microkosmos. Mensen uit verschillende landen ontmoeten kan interesse wekken om er in de toekomst heen te gaan. Carlos komt uit Zuid-Amerika: “Op het schip leerde ik de basis van de Arabische taal. Ik zou hierna graag in een Arabisch land willen werken. "

Khemraj Lakhan (Trinidad en Tobago) leidt de afdeling partnerschappen. “Wij geloven dat God deze wereld heeft geschapen; Hij schiep de naties en elk menselijk wezen erin, dus wie je ook aan boord ziet, heeft verschillende ouders, maar we hebben allemaal dezelfde hemelse Vader ”, zegt hij. “We hebben ervoor gekozen om niet verdeeld te zijn door nationaliteit, cultuur of enige vorm van discriminatie. We zijn verenigd in Christus. '

Datum: 12 augustus 2020
Auteur: OM Ships International
Foto: OM Ships International
Website: http://www.om.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: