MENU
Haven van Beiroet ligt in puin: Noodhulpcluster in actie voor kinderen

Haven van Beiroet ligt in puin: Noodhulpcluster in actie voor kinderen

08 aug

Meer dan 140 doden, ruim 5.000 gewonden en zeker 300.000 mensen dakloos. Dat is het gevolg van de explosie in de haven van Beiroet, de hoofdstad van Libanon. De beelden in de media laten iets zien van de totale verwoesting en de schrijnende gevolgen. De nood is hoog en het is een enorme tegenslag voor het land dat al zoveel te verduren kreeg. Beiroet ligt in puin en daarom vragen we: help kinderen nu!

Samen met de andere organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Tear, Woord en Daad en ZOA) is Red een Kind ter plekke. Ze zijn direct in actie gekomen, zodat we kinderen zo snel mogelijk de hulp kunnen bieden die zij zo hard nodig hebben na deze ramp. De stad heeft behoefte aan snelle en effectieve noodhulp, speciaal ook voor de allerarmsten en de meest kwetsbaren, zoals kinderen, vluchtelingen en migranten. Inmiddels zijn ze begonnen met het zorgen voor voedsel, de reparatie van huizen en psychosociale hulp aan vrouwen en kinderen. Maar dat kunnen ze niet alleen. Daarom doen ze ook de oproep: Beiroet ligt in puin - help kinderen nu! Op deze pagina kun je een donatie geven. Daarmee help je om hulp mogelijk te maken. En die hulp is heel hard nodig!

De enorme omvang van de ramp in Beiroet maakt ons stil. De nood is hoog en het is een enorme tegenslag voor het land dat al zoveel voor de kiezen kreeg. Vooral voor de gezinnen en kinderen die in armoede leven zijn de gevolgen van deze ramp schrijnend. We willen dan ook vragen om gebed. Bid je mee voor de kinderen in Beiroet? Voor de vele, vele slachtoffers en voor de hulpverleners? Namens alle gezinnen en kinderen in Beiroet: heel hartelijk dank voor je steun en gebed!

Datum: 8 augustus 2020
Auteur: Red Een Kind
Foto: Schermafdruk video
Website: http://www.redeenkind.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: