MENU
Lama verloor haar oog door de explosie

Lama verloor haar oog door de explosie

15 aug

DORCAS - Ruim een week na de explosie in de haven van Beiroet wordt langzaamaan duidelijk wat de impact van de schade is. In één klap zijn meer dan 300.000 mensen dakloos geworden. Zeker de helft van de gebouwen in de miljoenenstad is beschadigd.

DORCAS: Onze medewerkers in Libanon zijn direct gestart met het verlenen van noodhulp aan de meest kwetsbare mensen. Leest meer over de situatie in Beiroet op dit moment en wat we als Dorcas doen om de mensen in Beiroet te helpen.

De totale impact van de ramp begint nu, ruim een week later, duidelijk te worden: ongeveer 200 doden, meer dan 6.000 gewonden en honderdduizenden daklozen. Nu de eerste schok voorbij is, begint het tot de getroffen mensen door te dringen, dat ze alles kwijt zijn. Kinderen en volwassenen zijn getraumatiseerd door wat ze hebben meegemaakt. ‘Wij, mijn generatie leefden in de oorlog. We waren er aan gewend, om weer op te staan en opnieuw te beginnen als er een bom was afgegaan. Maar dit was zoveel erger. Wat wij zien is dat mensen echt, echt getraumatiseerd zijn, vooral kinderen. Als ze nu een hard geluid naast zich horen, zijn ze meteen doodsbang en leggen hun handen over hun hoofd’, vertelt Najla Chahda, landendirecteur van Dorcas in Libanon.

Wat doet Dorcas?
Dorcas zet zich samen met het Christelijk Noodhulpcluster in voor de meest kwetsbare mensen in Beiroet. Na een eerste inventarisatie van de hulp die nodig is, zijn onze medewerkers direct aan de slag gegaan. Ons werk bestaat onder andere uit het uitdelen van voedsel- en hygiënepakketten, zorgen voor veilig onderdak en bijdragen aan reparaties van huizen. Verder krijgen de mensen psychologische steun bij het verwerken van deze ramp. Om de Libanese bevolking er bovenop te helpen, is veel geld nodig. We hebben uw financiële steun hard nodig. Helpt u mee?

Lama (5) verloor haar oog door de explosie
Uit Beiroet komen allerlei verhalen over de verschrikkingen en de gevolgen van de explosie. Een van de verhalen die ons erg heeft geraakt, is het verhaal van de 5-jarige Lama. Het meisje was aan het spelen met haar broers en zussen toen de ontploffing plaatsvond. Haar moeder probeerde Lama te beschermen, maar helaas werd ze toch geraakt door een glasscherf in haar oog. Haar oog was zo beschadigd dat het verwijderd moest worden. Ondanks alle ellende deelde Lama haar verhaal met onze Dorcas-medewerkers in Beiroet. Zij werden geraakt door haar kracht en doordat ze, ondanks alles, toch blijft lachen.

Betrokken blijven bij Beiroet?

1. Bid met ons mee voor kracht voor de Libanese Dorcas-medewerkers en alle anderen die dierbaren zijn verloren.
2. Deel de updates die wij plaatsen op onze website en social media, zodat we zoveel mogelijk aandacht kunnen vragen voor deze ramp.
3. Doneer een bedrag als u geraakt bent en ons wilt helpen bij het verlenen van noodhulp.

Datum: 15 augustus 2020
Auteur: Dorcas
Foto: Dorcas
Website: http://www.dorcas.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: